Zwangerschapslingerie

Carola Siksma-Ruiters januari 15th, 2015

Mammae voedingsbhTijdens de zwangerschap ondergaan je borsten een verandering. Deze beginnen nog eerder te groeien dan je buik en je omvang neemt direct toe en na de bevalling weer af. Om ervoor te zorgen dat je buik en borsten tijdens de zwangerschap ongehinderd kunnen groeien is er speciale zwangerschapslingerie zoals zwangerschapsbh's en zwangerschapsondergoed die je buik en soms zelfs je rug ondersteunen. De zwangerschapslingerie van nu is niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook elegant en vrouwelijk. Daar voel je je gewoon supermooi in!

Zwangerschapsbh

Nu je borsten groter en zwaarder worden, zul je behoefte hebben aan een beha die genoeg steun geeft. Kies liever voor speciale zwangerschapslingerie in plaats van gewoon een maatje groter aan te schaffen. Zwangerschapsbh’s zijn extra stevig, hebben meerdere verstelhaakjes zodat je ze lang door kunt dragen en hebben flexibele cups en brede bandjes. Randjes en naden zijn weggewerkt en de beha voelt zacht en comfortabel. Precies wat jij nu nodig hebt. Je merkt vanzelf wanneer het tijd is om een zwangerschapsbeha te gaan dragen. Je eigen beha’s voelen niet meer prettig: ze zijn te klein of irriteren je gevoelige borsten.

Tips voor het kopen van een goede zwangerschapsbh

Het is handig om te kiezen voor een verstelbare onderwijdte. Er zijn ook zwangerschapsbeha’s met een losse extender, heel handig omdat je deze zowel tijdens als na de zwangerschapsperiode kunt gebruiken! Gelukkig zijn er veel leuke en ook sexy beha’s en slips te koop die allemaal lekker zitten door de uitgekiende materialen.

Slips voor als je zwanger bent

Denk bij zwangerschapslingerie ook aan het kopen van een paar goede zwangerschapsslips. Daarvan zul je veel plezier hebben: ze zijn speciaal gemaakt om niet onder je buik te kruipen maar lekker met je boller wordende buik mee te rekken. Ook zwangerschapsslips en broekjes zijn er in allerlei uitvoeringen. Hier geldt: je draagt wat jij prettig vindt, zelfs als dat een string is. Wil je iets meer ondersteuning voor je groeiende buik, dan is een hipster of short, die (deels) over je buik loopt, een fijne keuze.

Voor de kraamtijd

In de eerste weken na de bevalling is een kraambeha of een topje fijn om te dragen. Je hebt dan geen last van haakjes en sluitingen en bij het voeden schuif je gewoon de cup omhoog. Een voedingsbeha is dan nog niet nodig. Ook kan het zijn dat je last hebt van flinke stuwing waardoor een beha je irriteert.
Voor het voeden tijdens de nacht is een nachthemd met voedingsopeningen ideaal. Je krijgt het dan minder snel koud omdat je niet te bloot zit en is ook handig als je wilt voeden tijdens het kraambezoek.
Merken zwangerschapslingerie zijn: Carriwell, Mammae, Noppies Maternity, Anita Maternity, Emma-Jane, Cache Coeur.

Waar kan ik zwangerschapslingerie kopen?

Je kunt terecht in grotere babyspeciaalzaken, lingeriezaken en winkels die zijn gespecialiseerd in zwangerschapskleding.

Meer over zwangerschapskleding