Zwangerschapsverlof

Carola Siksma-Ruiters juni 14th, 2016

zwangerschapsverlofAls je zwanger bent heb je recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Daarvoor ga je een gesprek aan met je werkgever waarin je aangeeft dat je zwanger bent. Tijdens je zwangerschapsverlof moet er een oplossing worden gezocht voor je werkzaamheden, want je werk kan natuurlijk niet stil blijven liggen. Dit kan in de vorm van een vervangster of anders, misschien heb je hier zelf ideeën over die je met je werkgever kunt bespreken, maar je werkgever beslist uiteindelijk hoe dit wordt opgevuld. Meer over blijven werken of stoppen met werken.

Wanneer zwangerschapsverlof aanvragen

Je bent verplicht om je werkgever ten minste 7 weken voor je uitgerekende bevallingsdatum te vertellen dat je zwanger bent. Dit is uiterlijk 3 weken voor de ingangsdatum van je zwangerschapsverlof. Maar het is wel netjes en praktisch om dit eerder te melden omdat er op het werk veel praktische zaken geregeld moeten worden als jij straks met verlof gaat, zoals het aanvragen van je zwangerschapsuitkering. Besef ook: hoe eerder je het vertelt des te sneller is alles geregeld en hoef je je hier geen zorgen over te maken! Voor de aanvraag heb je een verklaring nodig van je arts of verloskundige waarin de uitgerekende bevallingsdatum staat bevestigd.

Problemen bij het vertellen dat je zwanger bent

Het kan zijn dat je werkgever jouw zwangerschap al had aan zien komen maar het kan ook een complete verrassing zijn. Waar vrouwen werken zullen vrouwen zwanger raken en kinderen krijgen dus daar moeten werkgevers op zijn ingesteld. Desondanks kan het zijn dat er een meningsverschil ontstaat over het een of ander. Werkgevers mogen het verlof niet weigeren. Krijg je toch een meningsverschil dan kun je contact opnemen met de ondernemingsraad of medezeggenschapsraad.

Zwangerschapsverlof berekenen

Je zwangerschapsverlof (het verlof dat je krijgt tijdens de zwangerschap) en bevallingsverlof (het verlof nadat je bent bevallen) zijn samen opgeteld altijd minstens 16 weken. Je verlof gaat in vanaf 6 tot 4 weken voor de dag dat je bent uitgerekend om te bevallen. Je hebt verder recht op 10 weken bevallingsverlof die ingaat op de dag na de bevalling. Dit verlof heb je beslist nodig omdat je net een kindje hebt gebaard en je lichamelijk moet herstellen. In deze periode leer je elkaar beter kennen, leer je je kindje voeden en verzorgen.
Wordt je kindje later geboren dan je bent uitgerekend? Dan duurt je verlofperiode gewoon langer dan de vastgestelde 16 weken. Wordt je kindje te vroeg geboren, dan tel je de dagen dat je minder dan 6 weken zwangerschapsverlof hebt op bij je bevallingsverlof; in totaal is je verlof 16 weken.

Zwangerschapsverlof in delen opnemen

Sinds 1 januari 2015 is het mogelijk om het bevallingsverlof in delen op te nemen. Het betreft het bevallingsverlof dat je overhoudt vanaf 6 weken na de datum van bevalling. Dit deel van het verlof kun je dan opnemen over een periode van 30 weken. Natuurlijk alles in goed overleg met je werkgever. De totale duur, de uitkering en de manier van uitbetalen blijft ongewijzigd.

Zwangerschapsverlof tweeling

Eind 2014 is besloten om het verlof bij een zwangerschap van een tweeling of meerling uit te breiden met 4 weken. Het verlof gaat dan niet zoals bij een normale zwangerschap na 34 weken in maar al na 30 weken zwangerschap. Dit omdat een zwangerschap van een meerling fysiek en mentaal veel zwaarder is dan een zwangerschap van een eenling. De Eerste Kamer moet nog met dit wetsvoorstel van de Tweede Kamer instemmen, de verwachting is dat dit in 2015 zal gebeuren.

Couveuseregeling

Als je baby langer dan een week in het ziekenhuis heeft gelegen kan je verlof worden verlengd.

Zwangerschapsuitkering

Tijdens je zwangerschapsverlof heb je recht op een zwangerschapsuitkering. Als je in loondienst werkt wordt meestal via je werkgever een zwangerschapsuitkering aangevraagd. Dit wordt maximaal 4 en minimaal 2 weken voor de ingangsdatum van je zwangerschapsverlof gedaan. Soms wordt de uitkering rechtstreeks aan je betaald (bijvoorbeeld omdat je stopt met werken) soms gaat dit via de werkgever. Binnen 4 weken na de aanvraag ontvang je een brief met de beslissing over je uitkering.

UWV zwangerschapsverlof

Als je een uitkering krijgt zoals voor WW, ziektewet of arbeidsongeschiktheid, dan dien je minimaal 8 weken voor de uitgerekende datum een zwangerschapsuitkering aan te vragen bij het UWV.

Zelfstandig ondernemer en zwanger

Als je een eigen bedrijf hebt kun je ook een uitkering aanvragen via Zelfstandig en Zwanger (ZEZ). Ook deze kun je bij het UWV aanvragen.

Meer informatie vind je op rijksoverheid.nl en uwv.nl
Meer over kinderopvang
Meer over zwanger en werken