Zwanger en je werk

Carola Siksma-Ruiters mei 23rd, 2016

zwanger en je werkZodra je zwanger bent moet er veel geregeld worden. Je moet bijvoorbeeld gaan kiezen wat je gaat doen met je werk straks. Blijf je hetzelfde aantal uren werken, of kies je voor minder uren? Of wil je gaan stoppen? Lees alles over de voor- en nadelen van blijven werken of stoppen met werken na je bevalling.

Zwangerschapsverlof

Voor het aanvragen van zwangerschapsverlof moet je natuurlijk eerst je werkgever informeren dat je zwanger bent. Wanneer kun je zwangerschapsverlof aanvragen, hoe bereken je zwangerschapsverlof en ken je de mogelijkheden al van het in delen opnemen en verlof voor als je een tweeling krijgt?

Kinderopvang

Als je blijft werken heb je kinderopvang nodig. Kinderopvang regelen kan lastig zijn maar er zijn veel mogelijkheden: je kunt kiezen voor geregistreerde kinderopvang, maar sommige ouders kiezen voor een gastouder, alternatieve kinderopvang of een au pair!

Ouderschapsverlof en andere verlofregelingen

Als je kinderen hebt is de combinatie werk en gezin soms lastig omdat je tijdelijk meer wilt zorgen voor je kinderen of gezin. Het is in Nederland gelukkig mogelijk om ouderschapsverlof op te nemen. En ben je al bekend met andere verlofregelingen zoals kraamverlof voor je partner, calamiteitenverlof en zorgverlof?

En als je baby er is... dan hebben we heel veel informatie voor je verzameld!