De bevalling

Carola Siksma-Ruiters juni 14th, 2016

de bevallingNa zoveel maanden wachten is het dan zover, je gaat bevallen! Misschien heb je de eerste signalen al herkend? Misschien zit je nog prima in je vel, misschien kan je niet wachten totdat de baby geboren wordt. Hoe je dit ook ervaart, de bevalling is nu heel dichtbij en met deze informatie en tips over het verloop van de bevalling, het herkennen van weeën, het leren van ademhalingstechnieken om ze op te vangen, pijn bij de bevalling en pijnbestrijding ben je er helemaal klaar voor!

Verloop van de bevalling

Leer alles over het verloop van de bevalling, van de eerste signalen tot ontsluitingsweeën en persweeën!

Hoe herken je een wee?

Wat is een harde buik? Wat zijn voorweeën, ontsluitingsweeën, persweeën en naweeën? Lees meer over de verschillende weeën en weet ze straks te herkennen!

Ademhalingstechnieken

Met deze ademhalingstechnieken voor de bevalling leer je te ontspannen en ben je goed voorbereid op de weeën straks!

Pijn bij bevalling

Een bevalling kan veel pijn doen, al ervaart iedere vrouw dit anders. We hebben alle soorten pijn bij de bevalling op een rij gezet en wat je eraan kunt doen.

Pijnbestrijding

Gelukkig zijn er veel methodes om pijn te verlichten met pijnbestrijding bij de bevalling zoals het Geboortetens apparaatje, waterinjecties en ruggenprik!

Strippen en inleiding van de bevalling

Er zijn verschillende redenen om een bevalling medisch in te leiden, maar misschien kan je baby op een natuurlijke manier bevallen na het strippen om de bevalling op gang te brengen door de verloskundige!

Apgar score

Krijgt je kindje een 10? Snel na de geboorte controleert de verloskundige of arts je baby met de Apgar score, hier kun je lezen wat deze test inhoudt.