Populaire babynamen

Linda mei 12th, 2016

inspiratie babynamen

Welke babynamen worden tegenwoordig gekozen? Tegenwoordig krijgen baby's traditionele namen die kort en krachtig zijn; ze bestaan uit een of maximaal twee lettergrepen. Scandinavische namen zijn op dit moment niet meer hip evenals zelf bedachte en ingewikkelde samengestelde namen.

Trends in babynamen

De nieuwste trends zijn dat kinderen niet alleen vernoemd worden naar bekende mensen zoals Britney, Pippa en Liam, maar door ze te vernoemen naar superfoods zoals Chia, Provider en Quinoa. Ook bijzonder is de trend om kinderen te vernoemen naar Instagram filters waaronder Lux, Amaro, Reys, Kelvin, Juno en Willow. Tegenwoordig laten ouders zich ook graag inspireren door filmsterren en artiesten, maar dit leidt helaas niet altijd tot een gelukkige keuze ... Wist je dat één op de vijf ouders later spijt heeft van de gekozen naam voor hun kind? Dit blijkt uit Brits onderzoek. Ze vinden dat de naam te vaak voorkomt of zijn niet meer zo gek op hun gelijknamige idool… Daarom zijn deze 10 tips voor het kiezen van een naam heel handig.
Wist je dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een naam mag weigeren? En hoe zit het met namen van andere culturen? Er is veel wettelijk geregeld voor het kiezen van babynamen.

Voornamen top 20

Wil je weten welke babynamen ouders tegenwoordig aan hun kindje geven?  Op de site van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kun je hierover veel informatie vinden. Zij zorgen voor de kinderbijslag en hebben een actuele stand van zaken over de meest gebruikte babynamen. Hieronder de top 20 van meisjes en jongensnamen. Zoek je liever een unieke naam, kijk dan op onze uitgebreide lijst meisjesnamen en jongensnamen met hun betekenissen.

Meest gekozen jongensnamen in 2015

1. Liam
2. Sem
3. Lucas
4. Luuk
5. Noah
6. Milan
7. Daan
8. Levi
9. Finn
10. Jesse
11. Max
12. Thomas
13. Bram
14. Thijs
15. Sam
16. Tim
17. Lars
18. Ruben
19. Julian
20. Adam

Meest gekozen meisjesnamen in 2015

1. Emma
2. Julia
3. Sophie
4. Anna
5. Mila
6. Eva
7. Tess
8. Lotte
9. Sara
10. Zoë
11. Evi
12. Fenna
13. Lynn
14. Lisa
15. Saar
16. Fleur
17. Maud
18. Lieke
19. Sarah
20. Isa

Naar lijst meisjesnamen en hun betekenis

Naar lijst jongensnamen en hun betekenis