Populaire babynamen

Linda januari 29th, 2019

inspiratie babynamen

Welke babynamen worden tegenwoordig gekozen? Tegenwoordig krijgen baby's traditionele namen die kort en krachtig zijn; ze bestaan uit een of maximaal twee lettergrepen. Scandinavische namen zijn op dit moment hip evenals zelf bedachte en ingewikkelde samengestelde namen.

Spijt over de babynaam

De nieuwste trends zijn dat kinderen niet alleen vernoemd worden naar bekende mensen zoals Britney, Pippa en Liam, maar door ze te vernoemen naar superfoods zoals Chia, Provider en Quinoa. Ook bijzonder is de trend om kinderen te vernoemen naar Instagram filters waaronder Lux, Amaro, Reys, Kelvin, Juno en Willow. Tegenwoordig laten ouders zich ook graag inspireren door filmsterren en artiesten, maar dit leidt helaas niet altijd tot een gelukkige keuze ... Wist je dat één op de vijf ouders later spijt heeft van de gekozen naam voor hun kind? Dit blijkt uit Brits onderzoek. Ze vinden dat de naam te vaak voorkomt of zijn niet meer zo gek op hun gelijknamige idool… Daarom zijn deze 10 tips voor het kiezen van een naam heel handig.
Wist je dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een naam mag weigeren? En hoe zit het met namen van andere culturen? Er is veel wettelijk geregeld voor het kiezen van babynamen.
Lees ook onze handige tips voor het kiezen van een babynaam.

Voornamen top 15

Wil je weten welke babynamen ouders tegenwoordig aan hun kindje geven?  Op de site van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kun je hierover veel informatie vinden. Zij zorgen voor de kinderbijslag en hebben een actuele stand van zaken over de meest gebruikte babynamen. Hieronder de top 15 van meisjes en jongensnamen. Zoek je liever een unieke naam, kijk dan op onze uitgebreide lijst meisjesnamen en jongensnamen met hun betekenissen.

Populaire jongensnamen in 2018

 1. Lucas
 2. Levi
 3. Finn
 4. Sem
 5. Noah
 6. Daan
 7. Luuk
 8. Bram
 9. Mees
 10. Milan
 11. Liam
 12. James
 13. Jesse
 14. Thomas
 15. Noud
 16. Sam

Populaire meisjesnamen in 2018

 1. Julia
 2. Emma
 3. Sophie
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Mila
 7. Anna
 8. Sara
 9. Eva
 10. Noor
 11. Nora
 12. Eva
 13. Saar
 14. Lotte
 15. Lieke