Winactie: it's a girl! Lieve babyproducten in het roze

winactie roze babyspullen

Hier is een bijzondere winactie voor alle mama's van een lief dochtertje (of weten dat ze er eentje krijgen!). Een pakket met prachtige roze babyspullen! Het bestaat uit:

Deze roze babyspullen kun je bij ons winnen:

Gina zaklamp en nachtlampje van ZaZu: een lief lampje in de vorm van een girafje. Je kunt deze gebruiken als gewoon nachtlampje, maar als je kindje ouder wordt kan zij deze gebruiken als zaklamp. Je kindje ligt niet gelijk in het donker als deze op het nachtkastje wordt neergezet, hij schakelt automatisch uit na 10 minuten.

Babyskelter Go2 van Berg: op deze eerste skelter leert je dochter razendsnel steppen én trappen. Er zit een geïntegreerd pedalensysteem op, dus is je kindje toe aan leren fietsen, dan klap je de pedaaltjes gewoon uit!

Cocono slaapzakje van Nooga: met dit 4-seizoenenslaapzakje zit je altijd goed. Bijzonder is dat de voering aan de buitenzijde zit. Verwijder naar wens mouwtjes, een extra voering of voeg er eentje toe als het kouder wordt, zonder dat je de baby wakker hoeft te maken.

Hero Eco Fles, Herobility: geef je kind een duurzame start met deze milieuvriendelijke fles! Hij is gemaakt van glas en heeft een hoes van plantaardig materiaal. Hij is in verschillende hippe kleuren verkrijgbaar zoals deze mooie roze.

Al deze producten zijn ook genomineerd voor de Baby Innovation Award verkiezing die onlangs heeft plaatsgevonden, het zijn dus allemaal topproducten en net op de markt. De waarde van dit pakket is 197 euro!

Hoe kun je deze winnen? Roze is niet altijd een kleur voor meisjes geweest, vertel ons waarom. Het antwoord kun je op deze pagina van BabyStuf vinden.
Wil je ons ook je naam van je dochtertje doorgeven als deze al is geboren?

Dit pakket is inmiddels gewonnen door Ilse uit Bergen op Zoom! Gefeliciteerd!

 

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

58 gedachten over “Winactie: it's a girl! Lieve babyproducten in het roze


Sharon Romijn-Hoekstra op schreef:

De kleur roze bij jongens komt van de oorlogsgod Mars En kindje Jezus.
En de kleur blauw bij meisjes komt van de godin Venus en Maria.
Ik zou dit leuke pakket heel graag willen winnen voor mijn dochtertje Isabella. ?Thea kaaijk op schreef:

Vroeger waren de kleertjes gewoon wit. Dat was het makkelijkste te wassen.

Het is wel een heel erg leuk pakket voor onze dochter die in augustus geboren gaat worden.Micky Groot op schreef:

Omdat roze een rode tint is en oorlogsgod Mars en baby Jezus vaak in die kleur afgebeeld werden was het de kleur voor jongens destijds.
Ik doe graag mee voor iemand anders die een prachtig meisje verwacht.
Voor mijn liefste vriendin Wendy Le Grand die in april zal gaan bevallen van haar eerste wondertje (uitgerekend op koningsdag). Deze lieve mama-to-be is jarenlang de beste oppas geweest voor mijn kleine en haar kinderwens zal na jaren dromen in vervulling gaan. Ik gun haar dit prachtige cadeau omdat ze dit echt verdient! ??Kelly Romeijnsen-Verpoorte op schreef:

Roze is een rode tint, is de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt ook vaak in het roze afgebeeld en past daarom beter bij jongens. Begin 20e eeuw was roze dus voor jongens ?.

Ik doe graag mee voor mijn lieve dochtertje Minthe, ze zal vast heel blij worden van al deze mooie spulletjes! Ze is net als haar mama dol op roze ???Felicia Blok op schreef:

Begin 20e eeuw was roze de kleur voor jongens en blauw voor meisjes.
Roze is een rode tint, de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus werd vaak in rozetinten afgebeeld en paste daarmee beter bij jongens.
De kleur blauw paste begin 20e eeuw beter bij meisjes, omdat de godin Venus en ook Maria in het blauw werden afgebeeld.

Dit supermooie pakket zou ik graag winnen voor mijn lieve vriendin Tsjallyn en haar schattige, pasgeboren dochtertje Suze.Stefanie op schreef:

Roze was in de 20ste eeuw de kleur voor jongens.Het is de kleur van oorlogsgod mars en kindje jezus werd vaak in het roze afgebeeld.

Ik wil dit heel graag winnen voor mijn dochtertje Marilou.Esmiralda van Leeuwen op schreef:

Roze was vroeger de kleur voor jongens omdat het de kleur was van de oorlogsgod Mars.

Roze staat jongens nog steeds eeg goed 😉 dat ter zijde.

Ik zou dit graag willen winnen voor mijn “kleine” zusje die voor het eerst mama wordr! Zij en dit kleine prinsesje verdienen dit zo!wendy op schreef:

meestal werd voor wit gekozen omdat dit makkelijk gewassen en gebleekt kon worden.
Wij zouden graag willen winnen voor onze dochter die in mei geboren wordt, en we
willen dan ook wel de naam alsnog verklappen 😉
Ik heb de producten mogen zien tijdens de mamma jury dag…en ze zijn echt heel erg
leuk!Will op schreef:

Roze was in het begin van de 20ste eeuw de kleur voor de jongentjes, omdat dat dat de rode tint was van de oorlogsgod Mars was.
Daardoor werd het kindje Jezus ook vaak afgebeeld in het roze.
En blauw was de kleur van de meisjes, omdat dat de tint was van de Godin Venus en Maria.
Heel graag doe ik mee voor mijn vriendin, die binnenkort oma wordt van haar tweede kleinkind, een meisje. Zij wordt in juni geboren. Dus weet ik haar naam nog niet. Dat is nog een verrassing.

Ik vind trouwens ook roze goed staan bij mannen. Mijn man draagt ook altijd een roze polo Shirt en daar stoort hij zich niet aan. Het is toch maar een kleur!!Ilse op schreef:

Roze is de kleur van oorlogsgod mars.
Blauw van Venus en Maria.
En wit vooral lekker makkelijk te wassen en te bleken!

Mijn dochtertje van 3 maanden heet MAAN ?
Helemaal verliefd op deze mooie spullen vooral de berg skelter ?
Na 2 jongens een meisje is alles gaaf is roze ?Jolanda Sanders op schreef:

Roze is een rood tint en dat hoort bij de oorlogsgod mars. Daarom droegen de jongens vroeger roze. De meisjes droegen blauw omdat dat de kleur is van Venus
Van Maria.
Ik vind trouwens dat jongens ook roze kunnen dragen in de tegenwoordige tijd Hahah.
Mijn meisje( een van een. Tweeling)wordt in augustus geboren.
Ik kan dus nog geen naam vertellen.
Maar deze spullen zouden ons echt super goed van pas komen aangezien we alles dubbel moeten kopen??Marrit op schreef:

Ik zou deze leuke spullen voor ons dochtertje Isa willen winnen. Ik was eigenlijk gisteren uitgerekend, maar we genieten al 23 dagen van haar!

Vroeger was de kleur roze een kleur voor jongens en blauw voor meisjes.
Roze heeft een rode tint en is de kleur van oorlogsgod Mars. Het kindje Jezus wordt vaak in roze afgebeeld en past daarbij beter bij jongens. Door het drukken van geboortekaartjes (voor jongens blauw en meisjes roze) werd roze meer geaccepteerd voor meisjes en blauw voor jongens.Eveline op schreef:

In het begin van de 20ste eeuw was roze de kleur voor jongens en blauw de kleur voor meisjes. Roze is een roodtint en de kleur van oorlogsgod Mars, Jezus werd ook vaak in het roze afgebeeld en daarom paste de kleur roze beter bij jongens.

Ons dochtertje heet Eloïse.Ilona H op schreef:

Woww wat geweldig! Waag graag een kans mee voor onze dochter van bijna 4 weken? wij houden van roze , wat een topproducten!

Roze is een rode tint en dat hoort bij de oorlogsgod Mars. Kindje Jezus wordt vaak afgebeeld in het roze en past daarmee beter bij jongens.Vera op schreef:

Meestal waren de kleertjes gewoon wit omdat dat gemakkelijker was in de was en om te bleken. Voor Aline, nu 6 maandjes oud!Marijke op schreef:

Roze was de kleur van de oorlogsgod Mars, daarom was roze de kleur voor jongens.E. Langeveld op schreef:

Roze was vroeger (in 1918) een jongenskleur en blauw een meisjeskleur.Chantal op schreef:

Omdat roze vroeger de kleur van een. Jongen was en blauw juist voor meisjes. Dat heb ik gekregen op me middelbare school bij geschiedenis omdat het een rode tint kleur had. Zo droegen trouwens jongens ook jurken vroeger ??.Joyce Maandag- van de Laar op schreef:

In de 19e eeuw kleedden ze zowel jongens als meisjes in de kleur wit. Dit was gemakkelijk te wassen en bleef wit door dat je het kon bleken. Veel praktischer eigenlijk als je er over nadenkt?

Gelukkig kwam in de 20e eeuw de kleuren roze en blauw. Alleen dan andersom. Meisjes hadden blauw vanwege de kleuren van godin Venus en Maria terwijl roze(als roodtint) gebruikt werd door oorlogsheld Mars en Jezus vaak afgebeeld word in roze.
Alleen de maatschappij heeft de roze en blauwe kleur langzaam omgedraaid voornamelijk door het gebruik van de geboortekaartjes waardoor deze kleuren bij de seksen meer word geaccepteerd dan andersom.Marjolein Kemp op schreef:

Ik doe mee voor Mariska Voorsluijs Mikmak. Ze heeft zo’n zware zwangerschap nu en dit verdiend ze echt. Haar kleine meisje maakt het haar moeilijk. Dus ik hoop als ze weet dat haar mama zulke mooie spullentjes heeft voor haar dat ze iets rustiger wordt. ?Tessa Schoep op schreef:

Roze was de kleur van oorlogsgod Mars en kindje Jezus werd vaak afgebeeld in deze kleur.
Roze werd vroeger gezien als een krachtige kleur (blauw juist als lieflijk) en was daarom meer iets voor jongens.. Wel grappig dat roze meer een meisjeskleut werd in de tijd dat emancipatie opkwam 🙂 Girlpower!! Hihi
Mijn meisje wordt 6 april verwacht 🙂Francis thoma op schreef:

Waaauw!! Voor ons kleine meisje Lucy!!!
De kleur roze werd vroeger niet automatisch voor meisjes gebruikt. Sterker nog, meer voor jongens. Omdat t een rode tint is en het werd gelinkt aan de oorlogsgod Mars en Kindje Jezus. Blauw werd Weer aan meisjes gelinkt door Maria en Venus.
Pas na de 2e Wereldoorlog
Werd roze steeds meer voor meisjes gebruikt ??

En na 2 hele stoere jongens moet uiteraard alles roze voor onze Lucy dus dit pakket willen wij erg graag winnen ?dat verdient onze prinses met al t jongens spul in huisMir Hanna op schreef:

Roze was in het begin van de 20e eeuw een kleur voor jongens. Kindje Jezus en oorlogsgod Mars werden vaak in het roze afgebeeld (roze is een rode tint).

Ik doe graag mee voor de kleine meid in mijn buik. Ben zelf gek op de kleur roze! Van roze hebben we nooit genoeg. ?Anita Meijs op schreef:

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Haha … dit verklaart misschien waarom de kleur roze ook bij jongetjes past.saskia spil op schreef:

roze is een rode tint, is de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en past daarmee beter bij jongens, de kleur blauw bij godin Venus en Maria hoort en dus beter past bij meisjes.

klopt het toch dat mannen en vrouwen van verschillende planeten zij hihihi.
Ik doe graag mee:DEsther de Jong op schreef:

Roze is niet altijd een kleur voor meisjes geweest, omdat roze een rode tint is. De kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en paste daarmee vroeger dus beter bij jongens.

Ik zou het pakket graag willen voor mijn zus. Zij krijgt haar eerste meisje in juli en kan nog wel wat roze gebruiken tussen alle huidige blauwe jongensspullen in huis 😉 Ik ben zelf ook heel benieuwd naar de naam van haar dochtertje, maar zal nog even geduld moeten hebben!Anneke op schreef:

Begin 20e eeuw was roze een kleur voor jongens en blauw voor meisjes.
Roze is een rodetint de kleur van de oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en paste daarom beter bij jongens terwijl de kleur blauw bij de godin Venus en Maria hoort en dus beter pastbij meisjes.

Graag doe ik mee voor mijn lieve dochtertje LisanneNienke Berendina op schreef:

Wat een te gek pakket! Super leuk voor mijn aanstaande nichtje. Mijn zus wil persé de naam nog niet verklappen (flauw hè?!), dus we moeten nog een paar weekjes afwachten.. Ik kan niet wachten om nog een keer tante te worden! Zo leuk om suiker tante te kunnen zijn voor die lieve mini’s <3

Het antwoord op de vraag: Voorheen was roze voor jongetjes, omdat het leuk op rood. Rood was dan weer de kleur van de oorlogsgod Mars en ook kindeke Jezus werd vaak in roze afgebeeld.

Ik heb trouwens ook ergens gelezen dat na WOII er in Amerika een marketeer had bedacht dat door het toekennen van kleuren aan het geslacht (dus blauw voor een jongen, en roze voor een meisje) er meer kinderkleertjes verkocht konden worden. Marketing trucje dus..Cheryl Van de Loo op schreef:

De kleur roze is een rode tint van de oorlogsgod mars. Het kindje Jezus
wordt vaak in het roze afgebeeld en paste daarom beter
bij jongens. De kleur blauw bij de godin venus en Maria. Dus paste
beter bij meisjes

Ik wil dit pakket graag winnen voor mijn dochter Caithlyn.
Ze is vandaag precies 4 weken oud. Doordat we al een zoon hebben, krijgt ze bijna als van haar broer. Het zou leuk zijn als ze ook wat roze heeft en wat nieuwe spulletjesSharon v Bregt op schreef:

Begin 20ste eeuw was roze een kleur voor jongens en blauw voor meisjes. Roze is een rode tint, de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en past daarmee beter bij jongens, terwijl de kleur blauw bij godin Venus en Maria hoort en dus beter past bij meisjes.
Ik doe graag mee voor mijn vriendin. Het wordt/is een meisje maar nog niet geboren dus weet nog geen naam. Maar zou wel een SUPER cadeau voor ze hebben wanneer ik dit win!Rene Bultman op schreef:

Begin 20ste eeuw was roze een kleur voor jongens en blaauw een kleur voor meisjes. Roze is een rode tint, dat is de kleur van oorlogssgod mars. en het kindje jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en past daarmee beter bij Jongens.

Suus is de naam van onze dochter.jacqueline de Waal op schreef:

Roze is de kleur van de oorlogsgod al zou je daar niet aan denken ik zou eerder aan vredig denken.Een geliefde meiden kleur is zou er een kleine prinses heel erg blij mee maken.m chen op schreef:

Roze is niet altijd een kleur voor meisjes geweest omdat begin 20e eeuw roze een kleur voor jongens is en blauw voor meisjes, roze is een rode tint en een kleur van de oorlogsgod Mars ook word kindje Jezus vaak in het roze afgebeeld en past daarbij beter bij jongens terwijl de kleur blauw bij de godin Venis en Maria hoort en dus beter past bij meisjes! Naam: Emily.Tamara V op schreef:

roze is een rode tint de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vak in het roze afgebeeld vandaar voor jongensMarian B op schreef:

Ik vind dit een heel leuk kleurtje voor mijn kleine nichtje die er aan zit te komen!
Roze is een rode tint en dat is de kleur van Oorlogsgod Mars. Daarom paste het beter bij jongens, ook Jezus werd ook vaak in roze afgebeeld.Debbie op schreef:

Roze is een rode tint en de kleur van oorlogsgod Mars. Nooit geweten! Ik verwacht een dochtertje in mei.Elvira van der Heijden op schreef:

”Roze is een rode tint, is de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en past daarmee beter bij jongens” Ik wist dat roze vroeger de kleur voor mannen was maar niet waarom, dus wel heel leerzaam dit!
Ik doe natuurlijk heel graag mee voor mijn dochtertje 😉Chantal C. op schreef:

Omdat roze een rode tint is, de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak roze afgebeeld en past om die reden beter bij jongens.
Gave actie, ik doe mee voor een vriendin. Ik zal vast toestemming krijgen de naam van haar dropje te mogen geven. Kan niet anders na zo’n superprijs! 😉Jelmar op schreef:

Wat een gaaf prijzenpakket zeg! Een aantal prijzen heb ik al kwijlend op de negenmaandenbeurs bewonderd! Ons wondertje moet nog geboren worden, dus de naam is nog geheim :).
Begin 20e eeuw was roze een kleur voor jongens. Het is een rode tint en is de kleur van oorlogsgod Mars. kindeke Jezus werd er vaak in afgebeeld. En blauw was juist voor meisjes door Maria en Venus…
Nooit geweten! 🙂Ilona op schreef:

Wow wat geweldig ! Waag graag een kans mee voor onze dochter Liv van vier weken? Wij houden van roze, wat een topproducten!

Roze is een rode tint en dat hoort bij de oorlogsgod Mars.
Kindje Jezus wordt vaak afgebeeld in het roze en past daarmee beter bij jongens.

Wat zouden wij onze dochter Liv hier blij mee kunnen maken en papa en mama natuurlijk ook.Wendy le Grand op schreef:

Roze was in het begin van de 20e eeuw een kleur voor jongens. Kindje Jezus en oorlogsgod Mars werden vaak in het roze afgebeeld (roze is een rode tint).

Ik ben zo verliefd op dit roze pakket! Op Koningsdag hoop ik te bevallen van mijn mooie dochtertje waar ik heel lang van gedroomd heb.Anne Bolijn op schreef:

Roze was in het begin van de 20e eeuw een kleur voor jongens. Het is een rode tint en is de kleur van oorlogsgod Mars en het kinje Jezus wordt vaak in de kleur roze afgebeelden past daarmee beter bij jongens.Jill op schreef:

Roze was in het begin van de 20e eeuw een kleur voor jongens.
Het is een rode tint en is de kleur van oorlogsgod mars ,en het kindje
Jezus wordt vaak in de kleur roze afgebeeld en past daarmee beter bij
Jongens

Hoop dit pakket te winnen omdat ik na 2 knullen in juli een kleine meid
Mag verwachten 🙂Willemijn op schreef:

Roze was in het begin van de 20e eeuw een kleur voor jongens omdat het een rode tint is en dat de kleur is van oorlogsgod Mars. Ook zie je dat het kindje Jezus vaak in het roze is afgebeeld en dat past daarom beter bij jongens.
Ik had hier geen idee van trouwens!Bianca op schreef:

In de Katholieke wereld waren de rollen van deze kleuren vroeger helemaal omgedraaid.Jezus werd vaak afgebeeld in een rood gewaad, Maria werd veel vertoond met blauwe kleding. Roze en rood stonden dus voor mannelijkheid, terwijl blauw symbool stond voor vrouwelijkheid. Maar waarom vinden we nu juist het omgekeerde? Dit komt mede doordat Amerikaanse fabrikanten de kleurscheiding toepaste in kleding. De kleur voor baby’s was namelijk tot 1920 nog overwegend wit. De kleurscheiding begon toen er een nieuwe ontwikkeling in de kledingindustrie plaatsvond. Er werd een techniek ontwikkeld, waarbij kleding geverfd kon worden met een niet-giftige stof. Hierdoor kon textiel dus op een veilige manier gekleurd worden. Vanaf dat moment kwamen de typisch kleuren -roze en blauw- de wereld in. De kleur roze was voor meisjes omdat deze meer geassocieerd werd met zoet en lief, blauw voor jongens omdat deze meer stoer was.

Ik doe graag mee en ik was gisteren uitgerekend. Superspannend . Ik heb nu al een zoontje en verwacht nu een meisje .LH op schreef:

Roze is een rode tint, is de kleur van oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak in het roze afgebeeld en past daarmee beter bij jongens, terwijl de kleur blauw bij godin Venus en Maria hoort en dus beter past bij meisjes. In de praktijk werden deze pastelkleuren tot na de Tweede Wereldoorlog door elkaar gebruikt voor jongens- en meisjeskleding.

Mijn nichtje heet Kay 🙂Inge op schreef:

In de 20e eeuw werd roze voor jongetjes gebruikt. Dit omdat het kindje Jezus roze was afgebeeld en omdat roze een rode tint is en dit de kleur is van oorlogsgod mars. Tot na de 2e wereldoorlog werden roze en blauw door elkaar gebruikt voor jongens en meisjes. Door het drukken van geboortekaartjes en de publieke opinie werd dit omgedraaid dn roze voor meisjes en blauw voor jongensjanneke op schreef:

Het kindje jezus werd vaak in het roze afgebeeld. Roze is een rode tint en ook de kleur van oorlogsgod mars. De kleur blauw daarentegen hoort bij de godin Venus en Maria en past beter bij meisjes. Tot na de tweede wereldoorlog werden de kleuren roze en blauw door elkaar gebruikt voor de jongens en meisjes.

Ik doe graag mee voor mijn nichtje emilyDanielle op schreef:

Vroeger was de kleur roze van de oorlogsgod Mars. Blauw hoorde bij de godin Venus en Maria en zou je koppelen aan meisjes.Anneliese de Waal op schreef:

De kleur roze was vroeger van de oorlogsgod Mars en Blauw hoorde bij de godin Venus en Maria en zou je koppelen aan meisje.

Doe erg graag mee voor mijn jongste dochter, prachtige prijs.Danny op schreef:

Roze is een rode tint en de kleur van de oorlogsgod Mars. Jezus staat ook vaak in roze kleding afgebeeld en om deze reden was het dus ook een kleur voor jongens terwijl bij meisjes juist blauw paste, omdat bij de godin Venus en heilige Maria hoort.
Ons meisje laat nog een paar weekjes op zich wachten, dus houden we de aanstaande naam nog even geheim.
Met dit prachtige innovatie pakket zou ze wel een droomstart maken in het leven.
Leven als een god in Frankrijk! Wie wil dat nou niet. Ik gun het ons meisje 🙂Nicolle op schreef:

Wat leuk om te weten dat de kleuren roze en blauw vroeger andersom werden gebruikt voor jongens en meisjes. Roze was de kleur van de oorlogsgod Mars en paste daarom goed bij jongens en blauw hoorde bij de godin Venus en Maria en daarom paste dit meer bij meisjes.

Mijn lieve meisje heet: Jill
En ze is gek op roze! 😀Eveline op schreef:

Roze de kleur van oorlogsgod mars en werd vaak bij jongens gebruikt.
De kleur blauw hoort bij de godin Venus en Maria en werd vroeger vaak bij meisjes gebruikt.

Graag zou ik het super mooie pakket winnen voor onze dochter die naar verwachting in juli geboren gaat worden.Fleur op schreef:

Tja, kan nu ook wel weer hetzelfde verhaal gaan neerzetten…
maar ik doe het niet. Het wordt tijd om dat te doorbreken.
Ons meisje wordt een zomerkindje, en kan wat leuke frisse spulletjes nog gebruiken! Haar naam wordt een die nog niet zo vaak gebruikt wordt.
Zo benieuwd hoe de familie er op gaat reageren <3 !Barbara op schreef:

Wat een super leuk verhaal om te lezen hoe het zit!

Roze is een rode tint, de kleur van oorlogsgod Mars. En het kindje Jezus wordt vaak in roze afgebeeld.
Blauw was vroeger juist de kleur voor meisjes, als kleur van de godin Venus en maagdelijk blauw van Maria.

Toch kleden wij ons meisje, Britt lekker modern in roze, zoals na de oorlog gebruikelijk werd.

Dit pakket laat ons nog wat langer op de kersverse-ouders-roze-wolk zitten en wil ik dan ook dolgraag voor haar winnen!Emely op schreef:

Ik doe voor mijn hartkindje Olivia, die binnenkort voor haar 3e hartoperatie op moet.

Roze is een rode tint, de kleur van oorlogsheld Mars. Ook eerst kindje Jezus vaak in roze afgebeeld.

Groetjes, EmelyAileen op schreef:

Roze is een roodtint wat staat voor de oorlogsgod Mars en het kindje Jezus wordt vaak roze afgebeeld en past daarmee beter bij jongens. Blauw hoort bij de godin Venus en Maria en past daarmee beter bij meisjes.

Graag win ik dit pakket voor onze prachtige dochter Eloise die eind februari is geboren.Kimberley op schreef:

Het heeft te maken met de oorlogsgod “Mars”. Roze is een roodtint en rode tinten staan voor Mars. Daarnaast had het ook nog een ander verband…namelijk met het kindje Jezus. Deze wordt vaak roze afgebeeld en daarom zou het beter bij jongens passen. Als juf weet ik echter dat alle poppetjes roze worden gekleurd, tenzij die kleur op is. hihi!

Het opvallende vond ik wel (en wist ik niet) dat Venus en Maria juist bij blauw horen.

Toch ben ik zelf dol op roze! En geen meisje meisje 😉Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *