Winactie: Cocoonababy Red Castle babylounger

cocoonababy winactie

In de ergonomisch gevormde Cocoonababy ligt de baby in een foetale houding, net als in de baarmoeder. De Cocoonababy werd in 1995 ontworpen door kinderfysiotherapeut Danièle Salducci, oorspronkelijk voor premature baby's in Franse ziekenhuizen. Inmiddels wordt de Cocoonababy door duizenden gezondheidsorganisaties gebruikt waaronder verloskundigen, osteopaten, therapeuten en door ouders thuis. Cocoonababy heeft nu een compleet nieuw design gekregen.

Voordelen van de Cocoonababy

In de Cocoonababy liggen de kindjes licht hellend (20°) en dit biedt verschillende voordelen: kindjes hebben minder last van reflux en door de gebogen houding van de heupjes hebben ze minder darmproblemen. Voor de Cocoonababy zijn twee soorten schuim gebruikt. De bovenste laag helpt afplatting van het hoofdje te voorkomen en wordt ook gebruikt als therapeutisch hulpmiddel in het geval de baby een voorkeurshouding ontwikkelt. De tweede schuimlaag is steviger en zorgt voor steun en comfort.
De Cocoonababy is speciaal ontworpen om baby's te stimuleren bij de ontwikkeling van hun bewegingen. Voor de veiligheid is er een breed, zacht heupgordeltje. De Cocoonababy kan gebruikt worden als lounger op de grond voor een klein dutje, in de box of in het ledikant. In Nederland wordt het gebruik als volwaardige slaapplaats afgeraden.

Bijpassende Fleur de Coton cover

Er is een bijpassende Fleur de Coton hoes voor deze babylounger. Deze hoes is Oekotex standaard 100 certiPUR gecertificeerd en voldoet aan alle veiligheidseisen. De hoes bestaat uit 92% katoen en 8% polyester en heeft een TOG waarde tot 2,5.

Deze Cocoonababy lounger kun je winnen

We mogen deze luxe Cocoonababy verloten, het nestje heeft een waarde van 188 euro en de cover is 34 euro!
Wat moet je daarvoor doen? Vertel ons waarom een TOG waarde belangrijk is en wat het gevaar kan zijn van een te hoge TOG waarde. Het antwoord vind je op deze pagina.

De Cocoonababy lounger is gewonnen door Esra uit Harderwijk!

 

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

64 gedachten over “Winactie: Cocoonababy Red Castle babylounger


Amy Munske op schreef:

TOG is Thermal Overall Grade, als de de overtollige warmte niet kwijt kan aan de omgeving verhoogd de lichaamstemperatuur. Bij warmtestuwing is er zelf kans op de wiegendood. Als de isolatie niet goed is kan de baby het te koud hebben.Jolanda Triemstra op schreef:

Mijn dochter die net weer terug is Nederland en volgende maand gaat bevallen zou dit een heel mooi cadeau zijnm. dijkshoorn op schreef:

Wat zou dit een leuk cadeau zijn voor mijn vriendin. Zij woont in China en is nu voor de bevalling in NL. Veel beter dan de Chinese troep van daar!Anne op schreef:

Wauw, wat een prachtige en veilige(!) lounger!

Het belang van de TOG (Thermal Overall Grade) waarde is dat het aanduidt wat de warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel is, gemeten bij kamertemperatuur. Zo kan je een bewuste keuze maken voor textiel passend bij jullie situatie.
Het gevaar van gebruik van bijvoorbeeld een dekentje met een te hoge TOG waarde kan warmtestuwing zijn.Carlien op schreef:

De TOG waarde geeft een indicatie over de mate waarin de materialen de warmte vasthouden. Wanneer de TOG waarde boven de 4 zit, houdt deze mogelijk teveel warmte vast en ontstaat het risico van warmtestuwing. Je kindje kan oververhit raken.
Warmtestuwing is een mogelijke oorzaak van wiegendood.Haanstra-vd Sleen op schreef:

de tog is om te kijken of je kindje t bij t slapen niet te warm of te koud heeft..een te hoge tog kan zorgen voor warmtestuwing en kan zelfs leiden tot wiegendood.

Wij zouden graag meedoen voor ons dochtertje dat in mei geboren wordt.
We hebben nog veel spulletjes van dr zusje..en al gauw ga je dat allemaal gebruiken..maar iets winnen wat echt voor/van haar is zou ook wel gaaf zijn!Nency op schreef:

Het is belangrijk dat de baby het niet te warm of te koud heeft. Is de TOG waarde hoger dan 4 dan kan het warmtestuwingen opleveren.Carine Besselink op schreef:

Een te hoge TOG waarde kan leiden tot een overhitte baby, en aangezien een baby zelf zijn temperatuur nog niet goed kan reguleren, noch zijn deken van zich aftrekken als hij het warm heeft is het erg gevaarlijk voor zijn gezondheid.Will op schreef:

TOG (Thermal Overall Grade) waarde, een nieuwe index voor warmteweerstand en isolatiewaarde. Veilige TOG waarde is bij kamertemperatuur ligt tussen 0 en 4.0.
Hoe hoger de TOG waarde hoe warmer en meer het materiaal isoleert en hoe hoger de kans op warmtestuwing met risico op wiegendood.
Dus….. Controleer je baby regelmatig!!!
Heel graag doe ik mee voor de babylounger.Esther op schreef:

De TOG waarde geeft een indicatie over de mate waarin de babytextiel de warmte vasthoudt. Als de TOG waarde van het geheel te hoog is (boven de 4.0) is er een hoog risico op warmtestuwing. Wat op zijn beurt mogelijk kan leiden tot wiegendood.Zillah op schreef:

Kleintjes kunnen hun temperatuur nog niet helemaal goed regelen. Het is daarom aan ons ouders de taak om ze niet te warm aan te kleden. TOG is hierbij een goede indicatie. Een juiste TOG verkleint de kans op warmtestuwing (en wiegendood..) en zorgt voor een goede warmteserstand en isolatiewaarde.

En dit prachtige stoeltje… Wie wilt dit nou niet winnen voor hun kleintje.. Een perfecte start voor lekkere dutjes!henry nijborg op schreef:

deze wil ik graag winnen voor mijn kindje een juiste tog verkleint de kans op warmtestuwing en wiegendood en zorgt voor een goede isolatie om wiegendood te voorkomen dus kom maar op met de prijs komt goed van pas hier mijn kleintje zal hier super blij mee zijnIemkje Donkers op schreef:

Een TOG waarde is een belangrijk hulpmiddel wat aangeeft of een baby het niet te warm of te koud heeft en dus veilig kan slapen.
Het risico van een te hoge TOG waarde is warmtestuwing wat kan leiden tot wiegendood.Danielle op schreef:

Wauw wat een prachtige baby louncher. Kleine kindjes kunnen hun temperatuur nog niet goed regelen dus wij ouders moeten daarvoor zorgen en de kleintjes niet te warm kleden. Een dekentje of iets boven de 4.0 tog is veelste warm en kan voor complicaties zorgen bij de babyJonne op schreef:

TOG waarde is belangrijk zodat je weet of je baby het niet te warm of koud heeft en veilig kan slapen. Een te hoge TOG waarde kan gevaarlijk zijn voor een verhoogd risico op warmtestuwing.Mireille Mulder op schreef:

De afkorting van TOG is Thermal Overall Grade. Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Behalve het risico op warmtestuwing, zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is het van belang te weten of je baby niet te warm is toegedekt en aangekleed. De truc is dat wanneer je alle TOG waarden bij elkaar optelt, je bij een kamertemperatuur van 16-18 °C niet hoger uitkomt dan een 4.

In het labeltje van de babyspullen die je koopt, zit vaak de TOG waarde verwerkt. Staat het er niet in of kun je het niet vinden, dan kun je dit als richtlijn houden:

Rompertje zonder of korte mouw: 0.2 TOG
Laken: 0.2 TOG
Boxpakje/jumpsuit katoen: 1.0 TOG
Oude deken (1 laag): 1.5 TOG
Nieuwe deken (1 laag): 2.0 TOG
Dekbed: 8.0 TOG
Zomerslaapzak: 0.3 – 1.0 TOG
Winterslaapzak: 2.5 – 3.5 TOG
Inbakerdoeken: 0.2 – 2.9 TOGkarin de graaf op schreef:

TOG is een handige manier om te kijken of je je baby te warm of te koud aankleedt, oftewel warmtestuwing. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies.
De afkorting van TOG is Thermal Overall Grade. De truc is dat wanneer je alle TOG waarden bij elkaar optelt, je bij een kamertemperatuur van 16-18 °C niet hoger uitkomt dan een 4.Linda op schreef:

Wat een supermooi relaxbedje voor onze najaarsbaby! Omdat zijn of haar broertje in het voorjaar geboren is hebben we zoiets nog niet in huis! De TOG waarde geeft je als ouder een veilig idee over de warmte van je kindje wilt hebben om te voorkomen dat hij het te warm of te koud krijgt met alle nare gevolgen die dit kan hebben!Nadira op schreef:

De TOG waarde is richtlijn om te weten hoe warm je je baby kunt kleden en/of bedekken. Een hoge TOG waarde wilt zeggen dat er onvoldoende warmte kan ontsnappen en de baby het dus te warm krijgt. Dit vergroot de kans op wiegendood.

Ik wil heel graag de babylounger winnen voor mijn zwangere schoonzus. Het is hun eerste baby en dus ook nog heel onzeker over alles. Het botert niet zo tussen de broers en zussen. Hoewel zij amper contact hebben met de familie wil ik ze toch nog heel graag een klein handje helpen.Lyn op schreef:

De TOG waarde is belangrijk voor het veilig laten slapen van een baby, het is een aanduiding voor warmteweerstand en isolatiewaarde van textiel. Het gevaar van een te hoge TOG waarde is een verhoogd risico op warmtestuwing.H. Lammerts op schreef:

TOG is een index voor warmteweerstand en isolatiewaarde. Het is een hulpmiddel om na te gaan of je baby het niet te warm of te koud krijgt en ook veilig kan slapen. Veilige waarden liggen tussen 0 en 4.0.
Te warm kan wiegendood veroorzaken.Monique Cieters op schreef:

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding et cetera lichaamswarmte vasthouden. Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Behalve het risico op warmtestuwing, zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is het van belang te weten of je baby niet te warm is toegedekt en aangekleed.Panchal op schreef:

Een TOG waarde is belangrijk voor het veilig laten slapen van je baby om te weten of je baby het niet te warm of te koud heeft. Het gevaar van een te hoge TOG waarde is dat een baby een verhoogt risico heeft op warmtestuwing.Marjolijn op schreef:

Hoe hoger de TOG waarden van onder andere de slaapzak en het dekentje van de baby, hoe groter de kans op warmtestuwing en dat vergroot weer de kans op wiegendood. Heel belangrijk dus, om een goede TOG waarde aan te houden!Lidia op schreef:

Met de TOG waarde in combinatie met de temperatuur in de ruimte waar je baby slaapt kan je de juiste keuze maken in hoe je hem of haar aankleed. Niet te koud en niet te warm dus!
Heel praktisch!Joanna op schreef:

TOG waarde is belangrijk want het goed slaapklimaat is bijzonder belangrijk voor een baby en als TOG waarde te hoog is dan loopt een baby een risico van warmtestuwingmaureen op schreef:

Mijn nichtje krijgt haar eerste kindje ,dus ik weet zeker dat ze blij is als ik met dit bij haar thuis komt,En het is heel belangrijk dat je de tog waarde wel goed in de gaten houd,want meestal zijn ze bang dat ze te dun zijn aangekleedM Hoogeboom op schreef:

TOG waarde is een handig handvat voor ouders die twijfelen of hun baby het te warm om te koud heeft.
Een te hoge TOG is gevaarlijk omdat een een baby zijn eigen warmte niet kan reguleren en oververhitting kan dodelijk zijn.

Verder wil ik deze graag cacoonababy babylounger winnen. Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar het ziet en klinkt echt ideaal op meerdere vlakken.Bets op schreef:

De TOG waarde is belangrijk om de baby veilig te laten slapen. Een hogere TOG waarde dan 4 kunnen voor een baby een verhoogd risico op warmtestuwing opleveren.
Wat een prachtig en fijne Babylounger is dit, en helemaal om te mogen winnen voor mijn kleinzoontje. Zou super leuk zijn als ik mijn dochter hiermee kan verrassen!Nathalie Buttiens op schreef:

De TOG waarde is belangrijk, omdat je dan weet of je baby veilig kan slapen. Bij een te hoge TOG waarde kan de wiegendood zich voordoen door warmtestuwing.Gerda op schreef:

TOG waardes zijn belangrijk en goed dat ze er zijn en dat voor deze slaapproducten, deken, slaapzak, trappel zak en inbakerdoek voor baby’s! Ze mogen geen hogere TOG-waarde dan 4 hebben. Deze TOG-waarden op labels is er om je baby veilig te laten slapen! Wetenschappelijk aangetoond dat met een hogere TOG-waarde dan 4 kan voor een baby een verhoogd risico voor warmtestuwing opleveren en die warmtestuwing geeft een risico op wiegendood.Esra Dag op schreef:

Wat een leuke actie! Mijn dochter van 4 weekjes oud zou hier echt baat bij hebben ivm haar reflux en krampjes. Het is zo zielig om toe te kijken 🙁 en niets te kunnen doen, daar wordt je als ouder machteloos van… Ik duim en wens iedereen veel geluk!

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding et cetera lichaamswarmte vasthouden. Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Behalve het risico op warmtestuwing, zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is het van belang te weten of je baby niet te warm is toegedekt en aangekleed.Esra op schreef:

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding et cetera lichaamswarmte vasthouden. Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Behalve het risico op warmtestuwing, zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is het van belang te weten of je baby niet te warm is toegedekt en aangekleed.jacqueline de Waal op schreef:

TOG is een geweldige ontwikkeling zoals het staat omschreven hoe fijn zou de kleine man zich hierbij voelen fantastisch hoor mijn complimenten aan TOGIlona op schreef:

Wat zou dit super zijn voor onze dochter van bijna 8 weken. Veel krampjes en een voorkeurshouding zijn aan de orde maar mede door de osteopaat wordt het al iets beter. Zou een uitkomst zijn om deze cocoonababy erbij te kunnen combineren.

T(Thermal) O (Overall) G (Grade) is een aanduiding voor warmte weerstand en isolatiewaarde van babytextiel. De TOG waarde is enorm belangrijk voor het veilig laten slapen van je kindje. Heeft je kindje het niet te warm of koud, met de TOG waarde voorkom je warmte stuwing , een verhoogde temperatuur dat kan leiden tot onrust en slecht slapen en zelfs een groot risico is voor wiegendood

Met de TOG waarde weet je zeker dat je kindje niet te warm of koud is aangekleed
Happy baby , happy mommy.Tamara V op schreef:

TOG= Thermal Overall Grade
een nieuwe index voor warmteweerstand en isolatiewaarde voor babytextiel.
Als de waarde te hoog is dan is het risico op warmtestuwing en wiegendood hoger.
(Een nachtmerrie voor elke jonge ouder)Diana op schreef:

Mooie uitvinding. Zo kan mijn kleindochter veilig slape
Ze word in oktober geboren, zou een mooie verrassing zijn als ik die mag winnen en kan cadeau gevenanja op schreef:

TOG is Therman Overalle Grade.
dat je kind het niet te koud of te warm heft want dat is gevaarlijk voor de kleineCheryl Van de Loo op schreef:

Tog is therman overalle graden. Een nieuwe index voor warmteweerstand
En isolatie waarde voor baby textielDebbie op schreef:

De TOG-waarde geeft aan hoe warm een kledingstuk of dekentje enz is. Doel ervan is om te voorkomen dat je kindje het te warm krijgt, omdat dat wiegendood kan veroorzaken.Rita Snel op schreef:

Wat zou het gaaf zijn om zo’n mooi babylounger aan de gezinnen te mogen laten zien en te mogen uitproberen in de gezinnen waar ik werkzaam als kraamverzorgster. Zo zal ik ook voorlichting geven waarom een TOG waarde belangrijk is. Een fijn hulpmiddel wat duidelijkheid geeft of de baby het niet te warm of koud heeft en veilig kan slapen. Het gevaar van te hoge
TOG waarde kunnen voor een baby een verhoogd risico op warmte stuwing
opleveren. Warmte stuwing is wetenschappelijk aangetoond een risico voor wiegendood.Marja Legius op schreef:

TOG waarde geeft aan hoe warm een materiaal is Het doel is om ervoor te zorgen dat het kindje niet te warm of koud krijgt wat kan leiden tot wiegendoodMonique op schreef:

De Thermal Overall Grade (TOG) geeft aan hoeveel warmte een item vasthoudt. Vanzelfsprekend moet een klein baby’tje het niet te koud, maar ook niet te warm hebben. De TOG helpt bepalen hoe/wanneer/hoe lang het item te gebruiken.Marijke op schreef:

De TOG waarde is een aanduiding van de warmte weerstand en de isolatiewaarde en isolatie waarde van babytextielMarian B op schreef:

Thermale Overall Grace (TOG) is een index voor warmteweerstand en isolatiewaarde voor babytextiel. Te warm kan gevaarlijk zijn.
Ik doe graag mee voor mijn hoogzwangere zusje.Ida Freriksen op schreef:

Thermale Overall Grace (TOG) is een aanduiding voor de warmteweerstand en de isolatiewaarde van babytextiel. Voor het veilig laten slapen van je baby is het belangrijk te weten of je baby het niet te warm of te koud heeft.
Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer en meer het materiaal isoleert en hoe hoger de kans op warmtestuwing.
Ik zou er heel graag ééntje willen winnen. In november krijg ik weer een baby in de opvang. Daar wil ik graag zonder zorgen voor zorgen!Rinskje van der Meulen op schreef:

TOG staat voor Themal Overall Grade, een aanduiding van warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel. Een veilige TOG waarde ligt tussen 0 en 4. Textiel met een hogere TOG waarde dan 4.0 kan te warm en/of isolerend zijn waardoor de kans op warmstuwing toeneemt. Warmtestuwing kan leiden tot wiegendood ( het gevaar van een hogere TOG waarde dan 4).Marianne Noord op schreef:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit van de TOG waarde gehoord had. We zijn nu zwanger van ons eerste kindje en zijn ons dus ook aardig aan het inlezen. Ondertussen weten we dat de TOG waarde een aanduiding is voor de warmteweerstand en de isolatiewaarde van babytextiel. Erg belangrijk dus voor de temperatuur van je kindje want als de TOG waarde te hoog is kan er een warmtestuwing optreden wat een verhoogt risico vormt voor een wiegendood. Pfff, daar wil je als ouders echt niet aan denken!

De Cocoonababy lounger met de fleur de coton cover is in ieder geval veilig en door de TOG keuring heen (met een waarde tot 2,5) dus die zouden we érg graag willen winnen voor ons kleine wondertje die op komst is!

Nu maar duimpjes draaien!Amanda op schreef:

Tog duidt de warmte aan. Hoger dan 4.0 toch kan warmtestuwing veroorzaken wat kan leiden tot wiegendood de nachtmerrie van elke ouder!!!

Met een broertje of zusje op komst zou dit ideaal zijn voor de kleine. Lekker geborgen en vooral veilig en ergonomische chillen als mama even met grote broer bezig is, of gewoon omdat de kleine er zo van geniet! Het lijkt ons een super uitkomst!!Anneliese de Waal op schreef:

TOG waarde staat voor Themal Overall Grade, een aanduiding van warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel. Een veilige TOG waarde ligt tussen O en 4. Textiel met een hogere TOG waarde dan 4.0 kan te warm en/of isolerend zijn waardoor de kant op warmstuwing toeneemt. Warmtestuwing kan leiden tot wiegendood, het gevaar van een hogere waarde dan 4.
De nachtmerrie van elke ouder.

Groeten Anneliese de WaalLeonie van der Wal op schreef:

De TOG-waarde is belangerijk omdat deze aangeeft wanneer je kindje het té warm is en deze warmte niet kwijt kan. Het lijkt me een hele fijne lounger voor ons kindje: Verwacht in juli.Esther Jager op schreef:

Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is.
Een verhoogde TOG waarde zorgt voor een verhoogde temperatuur, waarbij onrust en slaapproblemen kunnen optreden bij je kindje en in het ergste geval kan het leiden tot wiegendood.Refia op schreef:

Mijn dochter is inmiddels bevallen van een premature baby. Oh wat zou het toch leuk zijn als ik haar hiermee kon verwennen! Wens iedereen veel geluk 😉

Antwoord op de vraag:
Zelf controleren en je gezonde verstand gebruiken is de beste methode om je kindje veilig te laten slapen. Daarnaast is er ook een technisch hulpmiddel: de TOG waarde. Dit is een puntensysteem voor de isolerende kwaliteit van bedtextiel. Hoe kouder de omgeving is, des te hoger de TOG waarde mag zijn. En omgekeerd: hoe warmer de slaapkamer, des te minder TOG je nodig hebt. TOG staat voor Thermal Overall Grade en de TOG waarde geeft aan in hoeverre lichaamswarmte vast wordt gehouden in bijvoorbeeld slaapzakken, onder dekens, bij inbakerdoeken en kleding etc.

De TOG waarde loopt op van 0 tot 4 en geldt alleen bij kamertemperatuur. Je mag de TOG waarde dus niet aanhouden voor buitenshuis.

Richtlijn voor temperatuurbeheersing
Hieronder volgt een schema van de TOG waarde in relatie tot de omgevingstemperatuur.

Kamertemperatuur / Totale maximale TOG waarde

· 16-19 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.5. De richtlijn hiervoor is een luier, romper, slaapzak en deken.

· 20-22 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.0. De richtlijn hiervoor is een luier, romper/laken en deken.

· 23-24 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 1.0. De richtlijn hiervoor is een luier en romper/laken.

· +24 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 0.5. De richtlijn hiervoor is alleen een luier.

Let op: TOG waardes mag je niet bij elkaar optellen. Dit heeft te maken met de isolerende luchtlaag die tussen twee lagen in zit. Deze luchtlaag creëert altijd extra warmte. Luister naar je eigen gevoel en gebruik je gezond verstandElsje op schreef:

Wauw dit wist ik echt niet! Ga het artikel direct doorsturen naar mn man. Hij is echt overtuigd van goed warm inpakken.. ook binnen. Te hoge TOG waarde kan warmte stuwing veroorzaken met in het ergste geval wiegendood als gevolg!!! Nu wil ik al helemaal graag winnen!! Alles voor een veilige omgeving voor onze zomerbaby!!Jelmar op schreef:

Wauw, wat een mooie actie! En zo kan de kleine lekker alles zien. In de kinderwagen is hij nogal gauw uitgekeken :-s

Thermal overal grade is een aanduiding voor warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel. Het is belangrijk dat je baby het niet te warm of koud heeft om hem veilig te laten slapen.
Veilige waardes liggen tussen de 0 en 4.0. Alles erboven kan warmtestuwing geven en dit kan wiegendood veroorzaken. Je ergste nachtmerrie dus!Danny op schreef:

TOG waarde staat voor warmteweerstand en isolatiewaarde. Als de TOG waarde te hoog is kan het warmtestuwing bij de baby veroorzaken en zelfs wiegendood.

Ik hoop straks heerlijk te cocoonen met onze baby <3.Naomi op schreef:

Thermal Overall Grade oftewel TOG geeft aan in welke mate babytextiel isoleert, welke warmteweerstand het textiel heeft. Een klein wonder is nog kwetsbaar en de temperatuurregulatie is een belangrijk iets. De cocoon bootst de natuurlijke en vertrouwde omgeving van de baarmoeder na waardoor het kindje op een veilige manier kan ontspannen. 🙂 oftewel een cadeau waar baby en mama heel blij mee zijn.S de rooij op schreef:

Het zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm of te koud heeft,zo zorg je ervoor dat je kind veilig slaapt,als de waarde niet goed is heb je kans op warmte stuwing en dat is weer een risico op wiegedood
Ik vindt het een geniale uitvinding,het geeft heel veel rust bij de ouders!Mandy op schreef:

De TOG waarde kan te hoog of te laag zijn, waardoor de baby het te koud of te warm heeft.. En uiteindelijk misschien zelfs kan lijden tot wiegendood.

Ik moet er niet aan denken, grootste angst van elke ouder, je kind verliezen.
Dus dit zou een uitkomst zijn! En die wil ik uiteraard graag winnen, maar zo niet, ga ikhem aanschaffen!Heleen op schreef:

Deze zou ik graag winnen voor mijn baby die ieder moment geboren kan worden!!
De TOG waarde is een aanduiding voor de warmte weerstand en isolatiewaarde van baby textiel.
Deze waarde is van belang om je baby veilig te laten slapen. Een te hoge waarde is gevaarlijk: hoe hoger de waarde hoe warmer en hoe meer isolatie en daarmee een grotere kans op warmtestuwing.Mirjam op schreef:

De TOG waarde zegt wat over warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel. Een te hoge TOG waarde kan warmtestuwing veroorzaken wat wiegendood tot gevolg kan hebben.

Ik zou deze Cocoonababy heel graag willen winnen voor mijn baby die over paar maanden verwacht wordt.Femke op schreef:

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken etc. Lichaamswarmte vasthouden.
Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s wetenschappelijk aangetoond risico voor wiegendood is. Tevens zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is om het belangrijk om je baby niet te warm toe te dekken en/of aan te kleden .

Ik zou de cocoonababy graag willen helpen. Mijn dochter is 6 weken te vroeg geboren met een afwijking aan haar darmen. Alles om haar darm krampjes te verminderen willen we graag uitproberen.Dalicea op schreef:

Om je baby veilig te laten slapen is de TOG waarde van belang. Het gevaar van een te hoge TOG waarde is dat er warmtestuwing ontstaat. De baby kan bij een te hoge TOG zijn of haar eigen lichaamswarmte niet kwijt waardoor er kans op wiegendood ontstaat.

Doordat de TOG waarde op producten staat kunnen ouders/verzorgers nagaan of ze de baby niet te warm aankleden in verhouding tot de binnentemperatuur.
Dit hulpmiddel is zeer belangrijk omdat het voor ouders moeilijk is in te schatten of een baby het te warm zal krijgen met kleding en hetgene waarmee hij of zij toegedekt wordt. Het risico op wiegendood wordt door het raadplegen van de TOG en het afstemmen van de omgevingstemperatuur op de TOG waarde van de kleding en deken/slaapzak/laken verlaagd.Monique op schreef:

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding et cetera lichaamswarmte vasthouden. Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Behalve het risico op warmtestuwing, zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is het van belang te weten of je baby niet te warm is toegedekt en aangekleed.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *