Weg met papadag, hoera vaderschapsverlof! - Carola Siksma

vaderschapsverlof

Mijn zus en ik zijn beiden opgevoed door hardwerkende ouders met de boodschap: zorg dat je je eigen broek kunt ophouden en financieel niet afhankelijk bent van een ander. Dat heeft ervoor gezorgd dat we ons beiden hebben kunnen ontwikkelen en nu een baan hebben waar we trots op kunnen zijn, gecombineerd met een gezin. Maar dat was niet gelukt zonder de hulp van onze partners, geef ik direct toe. Onze mannen schroomden niet om de stofzuiger te pakken, luiers te verschonen en snotneuzen af te vegen, de kinderen in hun kleertjes te wurmen, wassen te draaien, te koken en ze waren bereid ouderschapsverlof op te nemen wanneer dat kon.

Gelijke taakverdeling man en vrouw

Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer vrouwen worstelen met de innerlijke strijd tussen de rol als moeder en die van carrièrevrouw. De statistieken zijn overduidelijk: het merendeel van de vrouwen wil een gelijke taakverdeling, maar de realiteit is dat daar in een op de vijf relaties ook echt sprake van is. Komen er kinderen, dan zijn het toch de vrouwen die minder gaan werken en die automatisch de zorgtaken op zich nemen. In plaats van een papadag (wie heeft dat woord in hemelsnaam bedacht?) is het belangrijk om voordat je aan kinderen begint, overlegt hoe je deze taken wilt verdelen. En dan heb ik het niet alleen over de zorgtaken, maar ook echt betrokken zijn bij de opvoeding.

Weinig verlofdagen voor papa

Maar hoe doe je dat met zo weinig verlofdagen voor papa? In andere landen krijgen vaders grotendeels betaald vaderschapsverlof om meer bij hun kind te zijn. Heel belangrijk want kinderen die ook door hun vader worden opgevoed vertonen later minder probleemgedrag is aangetoond! In Nederland zijn we wel erg zuinig met het vaderschapsverlof en ouderschapsverlof, zie onderstaande tabel. Onze mannen krijgen maar twee dagen vaderschapsverlof; eentje om bij de bevalling bij te wonen en eentje om je kind bij de burgerlijke stand aan te geven. That's it. Wel een behoorlijk contrast met andere landen uit bijvoorbeeld Scandinavië, of Spanje en Tjechië. Gelukkig komt hier nu een beetje verandering in, vanaf 2017 is het de bedoeling dat alle papa's in Nederland op initiatief van minister Asscher van Sociale Zaken vijf dagen betaald vaderschapsverlof krijgen... Hopelijk is dit een voorzichtige stap in het doorbreken van het Nederlandse cultuurverschijnsel dat moeders direct uren inleveren op het moment dat er een baby geboren wordt.

Vaderschapsverlof in Europa

Noorwegen - 60 dagen
Finland - 18 dagen
Spanje - 13 dagen
Denemarken - 10 dagen
Portugal - 10 dagen
Zweden - 10 dagen
Groot Brittannië - 10 dagen
Frankrijk - 3 dagen
Griekenland - 2 dagen
Luxemburg - 2 dagen
Nederland - 2 dagen
Malta - 1 dag
Oostenrijk, België, Cyprus, Duitsland, Ierland, Italië, Zwitserland en Tsjechië: - 0 dagen

Ouderschapsverlof vader Europa

Tjechië - 192 dagen
Spanje - 156 dagen
Duitsland - 144 dagen
Oostenrijk - 104 dagen
Zweden - 68 dagen
Frankrijk - 52 dagen
Noorwegen - 35 dagen
Denemarken - 32 dagen
Finland - 26 dagen
Nederland - 26 dagen
Italië, Luxemburg - 24 dagen
Cyprus, Ierland - 18 dagen
Malta - 16 dagen
Griekenland - 14 dagen
Groot Brittannië - 13 dagen
Portugal - 12 dagen
België, Zwitserland - 0 dagen

(Bron: adviesbureau Mercer)

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *