Wat kiezen vaders voor hun baby? - Arnold Polinder

draagdoek

Vrouwen hebben zo hun ideeën over welke spullen en producten ze voor hun baby willen gebruiken. Mannen hebben dat ook. Als kersverse vader heb ik mij daar negen maanden niet zo druk over gemaakt. Nu is de baby er en ik betrap mijzelf erop dat een aantal producten onmisbaar zijn geworden.

Wat absoluut onmisbaar is geworden, is onze draagdoek. Dit is ook het enige product waar ik mij van te voren flink in verdiept heb. Uiteindelijk is het een geweven doek geworden, in het grijs van ByKay. Naast het feit dat ik het nog steeds stoer vind, is het heerlijk om die kleine zo dicht tegen je aan te dragen. Persoonlijk zou ik onze kinderwagen er zo voor inruilen.

Een ander product waar ik veel gebruik van maak is mijn eigen luiertas. We hadden er al een, maar die was naar mijn mening te vrouwelijk. Zeker als ik alleen op stap zou gaan met de kleine. Na een korte zoektocht op het internet naar een mannelijke luiertas kon ik niets vinden naar mijn smaak. Uiteindelijk heb ik mijn Converse tas omgedoopt tot luiertas. De tas is groot genoeg en beschikt over verschillende vakken waardoor ik alles logisch kan indelen.

Mannen blijven soms ook gewoon jongens. En jongens zijn dol op gadgets. Zelf ben ik daar een uitstekend voorbeeld van. Zo hebben wij een babymonitor van Belkin. Het is misschien een product dat over de top is, maar ik zou niet meer zonder kunnen. Het apparaat is verbonden met ons Wifi-netwerk. Wat de babymonitor bijzonder maakt, is de app die erbij hoort. Via de app kan ik meeluisteren met wat er in de babykamer gebeurt. Als de baby langer dan 30 seconden huilt, krijg ik hier een notificatie van. Die tijd kun je zelf instellen. De babymonitor kan gekoppeld worden aan meerdere telefoons, zodat mijn vrouw er ook gebruik van kan maken.

Een andere app die ik veel gebruik is Feed Baby. Met deze app kun je bijvoorbeeld bijhouden wanneer en hoeveel de kleine heeft gegeten. Je kan aangeven wanneer en hoe lang hij heeft geslapen. Ik gebruik de app voornamelijk om patronen te herkennen in het eet- en slaapgedrag, om hier goed op te kunnen anticiperen.

Naar mate de kleine ouder wordt, zal het lijstje ook wel veranderen. Voor nu heb ik ontzettend veel plezier van de bovenstaande producten. Ik ben erg benieuwd wat andere vaders veel gebruiken. Laat het hieronder eens weten!

Arnold Polinder, vader van Nathan

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *