Test slaaptrainer Pam de pinguïn van ZAZU

Edith heeft samen met haar zoontje van 3 jaar (bijna 4) de slaaptrainer Pam de Pinguïn getest. Sinds hij vaker zijn middagslaapje overslaat, gaat hij ’s avonds vroeger naar bed. Met als gevolg dat hij ook vroeg wakker wordt.

Waarom wilde je de slaaptrainer Pam testen?

Ik zocht naar een oplossing voor mijn zoontje zodat hij weet wanneer hij mag opstaan. Nu vraagt hij om de vijf minuten of het al tijd is. Verder heeft hij moeite met inslapen. Deze slaaptrainer zou beide problemen kunnen oplossen. Maar ik twijfelde op het zou werken dus daarom wilde ik het graag testen.

Wat is je eerste indruk van Pam de slaaptrainer?

Hij vond het uitpakken erg leuk en een lamp die mee in bed kan, vond hij wel wat. Ik zelf vind de lamp grappig maar snap alleen de keuze van een pinguïn niet. Een haan die de ochtend aangeeft, had ik logischer gevonden.

Hoe ging het invoeren van tijden?

Het invoeren ging eenvoudig. Alleen het wijzigen van de instellingen bij weinig licht is lastig. De knopjes zijn dan moeilijk te zien.

Snapte je kindje gelijk wat de bedoeling was?

Ja, ik was beetje verbaast maar hij begreep het meteen alsof hij hier op zat te wachten.

Hoe ging de eerste nacht en ochtend? Heeft het gewerkt?

De eerste nacht hebben wij het lampje op de automatische uitschakeling gezet. pam slaaptrainerHij deed zijn arm om Pam als een knuffel. Heel lief maar daar is het lampje toch wat fel voor. Dus de lamp gedraaid en zie daar het nut van de pinguïn, de achterkant is minder fel. Toch hebben we ervoor gekozen om Pam in de hoek van zijn bed te zetten en niet als knuffel in bed.

In de ochtend was het de eerste dag meteen duidelijk. Het heeft gewerkt! De tweede ochtend hadden we hem wat later gezet om te kijken of we konden uitslapen… maar hij moest plassen dus komt hij je toch wakker maken. Wat je natuurlijk liever hebt dan een nat bed.

Voor welke leeftijd vindt jij de slaaptrainer het meest geschikt?

Dat vind ik een moeilijke. Dat is afhankelijk van wat jij als ouder wil en wat het kind kan. Ik denk dat je een kindje vanaf 2 jaar hiermee wat houvast kan geven wanneer het nog moet slapen of opstaan. Zolang het kind een luier draagt is dat prima.

Als je kleintje op het potje/wc plast maar nog niet alles zelf kan doen vind ik dat wat lastiger. Dan komt hij je gelukkig toch wakker maken. Als het kind wel zelf naar het toilet kan dan wordt het weer handiger.

Hoe lang heb je Pam gebruikt? En werkt het nog steeds?

Gebruik hem elke dag en hij werkt nog steeds heel goed. Alleen jammer dat je de tijd opnieuw moet instellen als de batterij helemaal leeg is geweest.

Hebben jullie gebruik gemaakt van de draadloze speaker? Zo ja wat zijn jullie ervaringen?

Voor de simpele kinderliedjes is het geluid prima. Het geluid is wel snel te hard om bij in slaap te vallen.

Hebben jullie gebruik gemaakt van de nachtlamp functie?

Wij hebben hem altijd in de automatische uitschakeling maar toen hij ziek was en hebben wij hem constant aangehad om sneller te zien hoe hij erbij ligt.

Zou je de slaaptrainer Pam de Pinguin aanbevelen bij andere ouders? En waarom?

De slaaptrainer zou ik zeker aanbevelen. En vertellen wat de mogelijkheden zijn en of dit past bij wat zij zoeken. Persoonlijk vind ik het half uur wachten nogal lang. Ik heb dan liever dat hij nog wat langer slaapt. En hij weet niet wat een half uur is (best lang voor die kleintjes volgens mij). En het kind ziet natuurlijk niet hoelang deze al rood is als hij wakker wordt.

Het zou nog mooier zijn als de lamp intensiteit in drie stappen te zien is dus om de 10 minuten iets feller. Of drie (of meer) zones in het figuur dat oplicht voordat deze groen wordt. Of dat de tijd aangepast kan worden in 20 of 10 minuten voordat deze groen wordt. Dan is het wat meer op de stemming van het kind op dat moment in te stellen. Maar dat is misschien iets voor de toekomstige modellen.

Bekijk nog meer nachtlampjes en kinderkamerlampjes >>

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *