Sun test Thule Chariot Cross dubbele fietskar

thule chariot cross fietskar

Sun Yoon en Sjoerd (beiden 34 jaar) en getrouwd hebben met hun twee dochters de dubbele fietskar Chariot Cross van Thule getest. De wandelwagen functie hebben ze met Yinthe van 2 jaar en Cato van 3 maanden gedaan. Met Yinthe zijn ze ook gaan fietsen en hardlopen.

Wat is je eerste indruk van fietskar Chariot Cross?

Het is een hele mooie stoere kar om te zien. Door de grote wielen ziet de kar er robuust en stevig uit. Verrassend is het dan ook dat het een hele lichte kar is om te duwen. Met gemak kan je met 1 hand sturen. Super handig dat er een gaas ritssluiting in zit voor de vliegen tijdens het fietsen en hardlopen. Maar hij is wel echt groot en breed.

Hoe ging het monteren van fietskar? En de Thule Chariot Infant Sling (baby zitting)?

fietskar thule chariot crossIk had verwacht dat het monteren een flinke klus zou worden en dat Sjoerd moest helpen. Maar de fietskar was eigenlijk zo goed als klaar toen ik hem uitpakte. Alleen de wielen moesten er nog op. In nog geen 10 minuten was de kar uitgepakt en gemonteerd. De infant sling was ook binnen 2 minuten vast gemaakt.

Hoe vaak hebben jullie de fietskar gebruikt tijdens deze test?

We hebben gedurende twee weken de kar elke dag gebruikt in de wandelwagenfunctie. Met boodschappen doen of wandelen in het bos en park. Ik ben twee keer gaan fietsen en Sjoerd is 2 keer gaan hardlopen.
De Thule Infant Sling is een comfortabel babyzitje met een hangmatontwerp. Gaf deze zitting maximale stabiliteit aan jullie baby?
Cato zat er qua houding in zoals in een autostoeltje. Het vastmaken van het gordeltje ging ook super makkelijk doordat je de armgordeltjes los van elkaar kan vast maken. fietskar thule chariot crossIk denk dat het erg comfortabel zit voor Cato want ze valt elke wandeling in slaap.

Past de Chariot Cross dubbele fietskar makkelijk in de auto?

De fietskar is in principe net zo snel als een “gewone” kinderwagen ingeklapt. Enige wat je extra moet doen is de wielen eraf halen. Althans wel in onze auto. Maar dat is echt super snel gedaan en kan zelfs met 1 hand

Jullie hebben de wandelwagen functie getest. Hoe ging dat?

Ik ben onwijs fan geraakt van de Thule Chariot Cross als wandelwagen. Het is echt een heerlijk lichte kar om te duwen. Boodschappen gaat prima alleen in sommige winkels is het onmogelijk. Deze winkels hebben smalle gangpaden of hebben spullen uitgestald in een gangpad. Het wandelen in het bos is heerlijk met de kar maar wel met de normale wielen eronder. thule chariot cross fietskarDe joggingwheel is heel prettig als je rechte stukken wandelt maar doordat het wiel niet mee kan draaien als je stuurt moet je constant de kar een beetje op tillen. Zelfs voor Sjoerd met zijn 2 meter was wandelen prettig zonder rugpijn omdat het stuur heel hoog kan.

Hoe ging het joggen met de dubbele Chariot Cross?

Op de rechte stukken vond Sjoerd het joggen echt prima. Alleen omdat de joggingwheel niet meedraait moest hij de fietskar elke keer een beetje optillen tijdens een bocht. Dat is tijdens het hardlopen niet prettig. Ondanks Sjoerd zijn lengte hoefde hij niet eens de bagageruimte in te klappen om goed te kunnen rennen. Yinthe vond het wel erg leuk en riep tijdens het joggen alleen maar: “hard pappa, hard!”

Hoe ging het monteren en demonteren van de fietskar aan de fiets?

De Thule fietskar is echt super makkelijk te monteren aan de fiets. Binnen een paar minuten was ik klaar om te vertrekken. Yinthe vond het fietsen echt super leuk. Ze zat lekker en kon ondertussen alles zien doordat de kar ook zijraampjes heeft. Het fietsen met een fietskar achter je fiets is even wennen want je bent natuurlijk erg breed daardoor. Met bochten en paaltjes in de weg moet je daar even goed rekening mee houden. Maar het stuurt en fietst veel lichter dan ik had verwacht. En wat ik het meest ideale vind is dat ik ook gelijk een kinderwagen bij me had. Dus op de fiets naar de stad, en daar de kar losmaken van mijn fiets. Even de voorwieltjes erop klikken en dan kan je gelijk wandelen. Ideaal!

Wat vinden jullie van de VersaWing-systeem, het snel en makkelijk ombouwen tussen de activiteiten?

Dit viel me reuze mee. Binnen een paar minuten heb je de kar omgebouwd voor een andere activiteit. Heel handig dat de stang voor de fiets gewoon aan de zijkant bevestigd kan worden. Het joggingwheel kan je aan de bagageruimte vastmaken. Dat vind ik zelf niet prettig om het vieze wiel dan daar aan te hangen terwijl je daar met je benen tegenaan komt. Dus we hebben het joggingwheel gewoon in de schuur gelaten.

Zitten de kinderen comfortabel en veilig in de fietskar? Waar merk je dat aan?

Zowel Yinthe als Cato zitten lekker in de kar. Cato ligt er heerlijk in en valt ook elke keer in slaap. Yinthe vind het ook heel gezellig samen met haar zusje in de kar en wil zowaar liever in de kar zitten dan zelf lopen.

Zouden jullie de dubbele fietskar Chariot Cross aanbevelen bij andere ouders? En waarom?

Ik ben zelf erg fan geraakt van de fietskar om te wandelen buiten met de meiden. Als Cato straks oud genoeg is om erin te kunnen zitten tijdens het fietsen zullen we die functie ook echt veel gaan gebruiken. De kar is wel echt heel vriendelijk in gebruik alleen door zijn formaat neemt het enorm veel plek in. Maar als je daar een andere wagen voor hebt en je gaat graag in het bos of polder wandelen of je fietst graag, dan is het echt een super fijne kar om te gebruiken!

Lees meer over het vervoeren van kinderen met de fietskar >>

 

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *