Succesvol op je werk, thuis en in je gezin! - Emmeliek Boost

Werk en gezin

Slechts één op de twaalf ouders vindt dat zijn of haar balans tussen werk en privé in orde is. En van de ouders die hun baan met hun gezin combineren, zegt maar liefst 40% het als zwaar te ervaren.
In onze workshops merk ik dat met name werkende moeders vinden dat noch het werk noch de kinderen er onder mogen lijden. En juist degene die binnen de 40% vallen, zijn het vaakst geneigd om hun yoga of sport avond te verplaatsen en hopen in het weekend wel weer bij te kunnen tanken. Maar alles draait juist om jouw beker energie! Is deze voor driekwart gevuld dan ben je beter in staat om het spitsuur thuis met humor op te vangen en tegenslag of problemen op het werk te relativeren.

TIP 1 Koester je Me time en schrap dus niet ter wille van anderen, in je vrije tijd.

TIP 2 Creëer een gezin waarbij iedereen zijn/ haar bijdrage aan gezelligheid heeft. Deel daarbij geen taken uit, maar zet bijvoorbeeld de TOP 10 taken op een lijst en laat de (oudere) kinderen iedere week zelf aangeven welke taken zij op zich nemen. Van de hond uitlaten tot de afwasmachine leeghalen: zij lossen het onderling samen op!

TIP 3 Vermijd dus sowieso de scheidsrechters rol! Laat de (oudere) kinderen wie doet wat, wanneer zelf invullen op hun weekplanner. Denk aan een memo bord, of haal magnetisch bord verf in huis om een agenda op de muur te maken. Zodra je als ouders je ermee bemoeit, krijgen je kinderen onderling ruzie!

TIP 4 Maak gebruik van een handige te-doen app, zoals de gratis TeDoen lijst waarin je belangrijke notities, telefoonnummers, boodschappenlijstjes etc. kan noteren.

Emmeliek Boost

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Een gedachte over “Succesvol op je werk, thuis en in je gezin! - Emmeliek Boost
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *