Campingbedje test

Sifra Mooren augustus 8th, 2016

Het is fijn als een reisbedje makkelijk is op te zetten en op te bergen. Maar het is nog belangrijker dat je je kindje er met een gerust hart in kan laten slapen. De consumentenbond liet daarom 11 bedjes testen in hun lab. Het testen ging niet gemakkelijk, want ieder bedje heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing.

De bestverkochte modellen van de tien populairste merken reisbedjes werden getest op constructie- en veiligheidsaspecten. Er werd gekeken naar scherpe randen, verstikkingsrisico’s, omvalrisico’s en de stevigheid van de constructie.

De uitkomsten

Aan het einde van de testmiddag concludeerden de vaders dat het klassieke model campingbedje het beste uit de test komt van merken zoals Joie, Kees, Kidsriver, Prénatal en Qute. Deze bedjes hebben een handig systeem waardoor de bedjes razendsnel zijn op te zetten, voelen robuust aan en zijn groot genoeg om je kindje in te laten slapen. Wat handig is aan deze klassieke campingbedjes is dat deze modellen ook als babybox te gebruiken zijn en ze een licht gewicht hebben.

Hieronder vind je de geteste reis- en campingbedjes en hun beoordelingen

campingbedje test

 

Lees hier meer over veilig slapen in een campingbedje
Bekijk hier nog meer camping- en reisbedjes