Papaklas

papaklas

Op de Negenmaandenbeurs konden alle papa's even relaxen in de lounge van de Papaklas. Initiatiefnemers Floris Regouin en Sander De Heer, merkten na de geboorte van hun kinderen dat er best veel dingen zijn waar je helemaal geen rekening houdt als je papa wordt. Veel vaders hebben geen idee wat ze overkomt, stellen ze. Bovendien vinden ze dat de meeste informatie zich voornamelijk op vrouwen richt. Zo is het idee voor de papaklas ontstaan.

Papaklas, goed voorbereid papa worden

Tijdens een papaklas krijgen aanstaande vaders haarfijn uitgelegd waar die 'witte theedoeken' voor dienen, wat een geboorteplan is en welke type kinderwagens er allemaal zijn. Naast deze praktische tips en tricks krijgen aanstaande vaders ook genoeg informatie over de bevalling. Dat je hier niet te lichtvoetig over moet denken blijkt uit het volgende: uit een onderzoek door het Parenting Research Center in Melbourne is gebleken dat 10% van de vaders in het het eerste levensjaar van hun baby symptomen krijgen van depressies en angsten. Veel papa's hebben moeite met hun nieuwe verantwoordelijkheden, worstelen met slaaptekort en hebben moeite met hun veranderingen in de relatie. Helemaal niet verkeerd dus om als aanstaande vader iets meer te leren over wat je allemaal te wachten staat!
Natuurlijk brengen De Heer en Regouin hun eigen ervaringen in deze Papaklas. De Heer besteedde bijvoorbeeld veel tijd aan het uitzoeken van testamenten, ziekenhuizen en verzekeringen, al deze kennis wil hij graag met andere vaders delen.

Cadeaukaart papaklas

Wil je dat je partner straks ook 'papa proof' in het leven staat? Dan is een cadeaukaart een idee. Voor maar 65 euro krijgt hij een interactieve bijeenkomst van 2,5 uur. Natuurlijk ontbreken de borrelnootjes, worst en een biertje niet! En als klap op de vuurpijl krijgen alle deelnemers nog een leuke goodiebag met handige spulletjes mee naar huis.

Lees meer over het vaderschap >>

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *