Kinderwagen test

Niet je meest goedkope aanschaf, maar wel een onmisbare: de kinderwagen! Het kiezen van een goede kinderwagen is niet eenvoudig want er is veel keus. Als je kleinbehuisd bent of op een etage woont moet je andere eisen aan een kinderwagen stellen dan iemand die daar niet op hoeft te letten. Wandelingen op ruiger terrein zoals bos en hei vragen om een andere vering en banden dan stadse ritjes in winkelcentra. En hoe zit het met het zitcomfort voor jouw kindje en rijgedrag van de wandelwagen zelf?

De Consumentenbond vergeleek en onderzocht recent een flink aantal kinderwagens. Dit werd gedaan met hulp van een groep ouders die met de kinderwagens een parcours aflegden. Daarnaast werden de kinderwagens beoordeeld door verschillende experts die keken naar een aantal praktische zaken. Zoals het rijgedrag, of de kinderwagen in de kofferbak van een middenklasse auto past, of de bekleding gemakkelijk te reinigen is, of de boodschappenmand groot genoeg is en hoe gemakkelijk de kinderwagen te gebruiken is in het openbaar vervoer. Hieronder de uitslag van de kinderwagentest die mogelijk bepalend kan zijn voor de keuze van jouw ideale kinderwagen! Meer testresultaten met nog meer merken kinderwagens zijn te vinden op de site van de Consumentenbond.

Meer weten?
Volg GRATIS de BabyStuf Mama Masterclass: Kies je kinderwagen met kennis
Lees zeker ook onze aankooptips voor kinderwagens.

kinderwagens-test

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Kinderwagen test


Klaske Schrijver-Wijkstra op schreef:

Geachte redactie,

Mij is opgevallen dat in de kinderwagen test de kwaliteit van de matrasjes en de zittingen niet is beoordeeld. De Peg Pérego bijvoorbeeld heeft een veel te zacht matrasje en zitting en dat geldt ook voor de Easywalker. Gewoonweg slecht voor de ontwikkeling van de baby. Duw met één vinger op de matras : als je de bodem makkelijk bereikt is het veel te zacht. Zulke rommel zou niet verkocht mogen worden!
De Nederlandse merken scoren wat dat betreft echt het beste, maar soms is er ook in het buitenland aandacht voor: Uppababy en Mountain Buggy doen het ook goed.
Met vriendelijke groet,
Klaske Schrijver-WijkstraJa, het klopt dat matrasjes en zittingen niet zijn beoordeeld in deze test, maar neem van mij aan dat kinderwagens en accessoires wel aan allerlei strenge normen moeten voldoen voordat ze op de markt komen. Over het algemeen zijn matrasjes in kinderwagen niet al te dik en dat hoeft ook niet, ik zal eens informeren bij mijn collega die meer weer over veiligheid, kom er snel op terug!Ik heb nog even een reactie van VeiligheidNL opgevraagd dit is het antwoord: ‘Wat betreft het matrasje in de kinderwagens, er staan geen eisen specifiek voor het matras in de kinderwagen-norm. Ons advies is dat een matras voor de kinderwagen, net als wieg- en ledikantmatrassen stevig moet zijn. Een groot verschil met een matrasje voor een bedje is echter dat de kinderwagen niet dient als permanente slaapplek. Een kinderwagen is bedoeld om mee te wandelen, in de norm ligt de focus dan ook op deze toepassing, is de wagen stabiel, stevig, veilig in en uit te klappen, etc. Uiteraard valt een baby vaak in slaap in de kinderwagenbak, terwijl je onderweg bent, maar dan ben je er altijd bij, dan is er toezicht op de baby.
VeiligheidNL raadt het gebruik van een kinderwagenbak als vaste slaapplaats binnenshuis af, daar is de bak niet voor gemaakt. Afgezien van de kwaliteit van het matrasje, heeft de bak dichte zijwanden, die geen lucht doorlaten. Een slaapplek voor een jong kind moet voldoende ventileren.’Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *