Kinderopvang weigert baby's en peuters als ze niet zijn ingeënt

mazelen

Kinderopvang Berend Botje weigert baby's en kinderen op te vangen als ze niet zijn gevaccineerd tegen de bof, mazelen en rode hond. Het gaat om de zogenaamde bmr vaccinatie. Berend Botje vangt ongeveer 3000 kinderen op verspreid over vijftig locaties en zeshonderd gastouders in Noord Holland. Alle betrokken ouders hebben een brief gekregen dat kinderen vanaf 1 juli a.s. alleen nog worden toegelaten als ze zijn ingeënt.

Het gaat om de weigering van kinderen die worden opgevangen op plekken waar zich kinderen bevinden die jonger zijn dan 14 maanden. Niet ingeënte kinderen kunnen wel terecht bij de peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang. De organisatie loopt met deze beslissing voorop de wet die bepaalt dat de kinderopvang kinderen mag weigeren die niet zijn gevaccineerd.

Toename mazelen situatie wereldwijd

De beslissing komt na de melding dat er New York een mazelen uitbraak heeft plaats gevonden. Hier is de medische noodtoestand uitgeroepen en een vaccinatieverplichting ingesteld voor iedereen die in Brooklyn woont. Deskundigen noemen de toename van mazelen in de hele Verenigde Staten verontrustend. In twintig staten zijn 555 individuele besmettingen vastgesteld, vergeleken met 372 in 2018.

In de hele wereld is het aantal mazelen gevallen in het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 300 procent gestegen. De grootste toename is te vinden in Afrika. Hier veroorzaken de uitbraken vele doden. Vooral jonge kinderen zijn de dupe. In heel Europa is er sprake van een toename van mazelen en ook in Nederland. Dit komt omdat er minder vertrouwen is over de inentingen. Ook bestaat de mogelijkheid dat kinderen in het buitenland besmet raken. Mazelen is enorm besmettelijk en kan levensbedreigend zijn voor kleine kinderen en mensen met een zwakke weerstand.

 

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *