Hoeveel geld geven we de oppas? - Gabriella Bettonville

Een van de eerste dingen we regelden toen de bevalling achter de rug was, was het zoeken van een goede oppas. Nog voor ik weer aan het werk was hielden we bij ons thuis een heuse sollicitatieronde waarbij potentiële oppassers bij ons langs kwamen om te kijken of we een klik met elkaar hadden. Nu hebben we het geluk in Utrecht te wonen waar het wemelt van de serieuze studenten die graag willen bijverdienen.

Wij wilden een betrouwbaar iemand waar we ons kleine meiske met een gerust hart achter konden laten. Gelukkig vonden we een serieuze student pedagogiek. Belangrijk was dan ook de vraag wat we haar gingen betalen. En wanneer weet je zeker dat je genoeg betaalt en dat ze niet liever voor een ander gezin kiest omdat dat beter betalen. Bij het Nibud hebben we uitgezocht dat een scholier die ’s avond oppast tussen € 2,60 en € 3,90 verdient.

Maar ja, wat geef je dan een serieuze student? Informerend in mijn omgeving kwam ik erachter dat de meeste ouders zo tussen 4 a 5 euro geven. Dat doen wij nu ook. Ook nu we inmiddels twee meisjes hebben. Moet onze oppas met de meiden eten en ze in bed leggen dan wordt het al snel 5 euro. En weten we dat ze een makkelijke avond had, waarom de kinderen rustig sliepen dan geven we rond de 4 euro. En voor zover wij weten is ze tevreden. Gelukkig, want nu ze toch al zo’n 3 jaar over de vloer komt, willen we toch zeker wel dat zij blijft komen. Want zonder goede en flexibele oppas ben je echt nergens als werkende ouders met een druk sociaal leven.

Door Gabriëlla Bettonville - NIBUD

Geldzaken Nibud

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *