Fonds Gezond Geboren ontvangt recordbedrag, maar er is meer nodig

fonds gezond geboren

De geboorte van een kind is het mooiste moment voor elke moeder of vader. Een baby verliezen daar wil je echt niet aan denken. Toch gebeurt het bijna vier keer per dag in Nederland.

Oorzaken en behandeling vroeggeboorte

Vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht, aangeboren afwijkingen zijn een bedreiging voor een gezonde geboorte. In Nederland worden jaarlijks zo’n 170.000 baby’s geboren. Wist je dat er in de laatste periode van de zwangerschap jaarlijks circa 1.400 kinderen sterven (vanaf 22 weken gerekend tot circa 1 week oud). Dit zijn bijna vier baby’s per dag! Het Fonds Gezond Geboren is een gezondheidsfonds met als doelstelling de kans op de geboorte van een gezond kind te vergroten door terugdringing van sterfte en ziekte vóór, tijdens en vlak na de geboorte. 'Eén of twee weken langer in de baarmoeder en een onsje meer gewicht is van groot belang voor de ongeboren baby', meldt neonatoloog Manon Benders in het UMC Utrecht.

Campagne 'een tikkie meer geboortegewicht'

Voor de campagne is een korte video gemaakt op de Neonatale Intensive Care Unit van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Deze video toont de kwetsbaarheid van deze veel te vroeg geboren baby’s en vraag aandacht voor een tikkie meer geboortegewicht. 'Een niet gezonde start kan levenslang tot complicaties leiden. Dat moet en kan beter. Van ruim 17.000 niet gezond geboren baby’ willen we in 2030 terug naar minder dan 12.000 en deze campagne gaat ons daar hopelijk een tikkie bij helpen' geeft Caja Demeris aan, marketing & communicatie Fonds Gezond Geboren.

Met de Tikkie meer geboortegewicht donatieactie  in  samenwerking met ABN AMRO is een geweldig bedrag binnengehaald. Daarom wordt deze actie met Kerst opnieuw ingezet, want er is nog veel geld nodig voor onderzoek in de verloskunde.

Steun het Fonds Gezond Geboren want een gezond geboren baby, dat gun je toch iedereen?

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *