Fietskar Thule Chariot Cross getest door Sanne

test fietskar thule

Sanne en haar partner hebben samen één zoontje van 16 maanden oud. Met de kleine man hebben zij de multifunctionele fietskar Thule Chariot Cross getest.

Wat is je eerste indruk van fietskar Thule Chariot Cross?

Een hele mooie fietskar. Aan de uitstraling zie je al dat dit een degelijke, goede fietskar is.

Hoe ging het monteren van de fietskar? En de Thule Baby Supporter?

Het monteren van de fietskar ging erg snel en goed. Een hele duidelijke handleiding. De handleiding van de Thule Baby Supporter vond ik iets minder duidelijk. Ik heb hem uiteindelijk kunnen test fietskar thulemonteren, maar weet nog steeds niet zeker of het zitje nou helemaal correct gemonteerd is.

Hoe vaak hebben jullie de fietskar gebruikt tijdens deze test?

We zijn voor de test gaan joggen, fietsen en verschillende rondje buiten gelopen. De kar is zo goed bevallen dat we hem in de toekomst zeker vaker gaan gebruiken!

De Thule Baby Supporter is speciaal voor een baby. Gaf deze zitting maximale stabiliteit aan jullie baby? Waar merkte jullie dat aan?

We hebben eerst ons zoontje zonder de Baby Supporter in de kar gezet, hij zat toen te wiebelen en wilde gelijk uit de kar, hij zat niet echt comfortabel. Na het installeren van de Baby Supporter zat hij wel lekker en bleef hij rustig zitten. getest fietskar thuleIk heb het hoofdsteuntje van de Baby Supporter niet gebruikt omdat hij iets te stak om het hoofdje heen zat.

Past de fietskar makkelijk in de auto?

Heel goed. Door alle handige kliksystemen heb je de kar zo in- en uit elkaar geklapt. Een gemiddelde buggy doet er net zo lang over om in geklapt te worden. En als de kar volledig ingeklapt is, neemt hij bijna geen ruimte in, onze buggy neemt meer ruimte in…

Hoe ging het joggen met de Thule Chariot fietskar?

Het joggen ging erg goed, ik dacht dat ik zou moeten wennen aan het rennen achter zo’n kar, maar dat was absoluut niet het geval. De kar reageert erg prettig en wat ik ook fijn vind, is de goede vering van de kar. Je kunt die verstellen naar het gewicht van je kindje.

Hoe ging het monteren en demonteren van de fietskar aan de fiets?

Dit is echt het fijnste systeem dat ik ooit heb gezien om iets aan mijn fiets te monteren, het was echt binnen 10 minuten gebeurd. Wat ook erg handig is dat je de twee kleine voorbandjes gewoon op z’n kop op de kar kunt plaatsen als je gaat fietsen. Ben je op de bestemming dan kan je deze weer er onder zetten zodat je een wandelwagen hebt. De fietsstang klik je dan eenvoudig aan de zijkant van de kar, echt over alles is nagedacht!

Wat vindt je van de VersaWing-systeem, het snel en makkelijk ombouwen tussen de activiteiten?

Top! Het is erg prettig dat je alles aan of op de kar kunt klikken zodat je de kar snel kunt opbouwen, het kliksysteem is hierin dus super fijn, geen extra schroevendraaiers of ander gereedschap nodig.

Zit je zoontje comfortabel en veilig in de fietskar? Waar merk je dat aan?

Hij zit zeker veilig door het gordeltje waar hij mee vast geklikt kan worden. Als ik mijn zoontje in de kar zet lijkt hij niet heel comfortabel te zitten, maar dat komt omdat hij een beetje verkrampt. Ik denk dat dit komt doordat de kar vrij diep is en hij dat niet gewend is. Zodra we gaan lopen, zit hij wel erg comfortabel en blijft lekker rustig zitten en kijkt om zich heen.

Zou je de fietskar Thule Chariot Cross aanbevelen bij andere ouders? En waarom?

Ja zeker, het is een veelzijdige kar die makkelijk om te bouwen is. Vooral de eenvoudige wijze van ombouwen is een groot pluspunt van deze kar. Daarnaast zijn de vele accessoires ook ontzettend fijn, een zonnescherm, een regenhoes, over alles is nagedacht. Veel ruimte om boodschappen op te bergen. Wij zijn heel enthousiast over deze kar.

Lees meer over het vervoeren van kinderen met de fietskar >>

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *