Een tweelingwagen of duowagen kopen

Carola Siksma-Ruiters mei 12th, 2016

easywalker duo-base-redAls je kinderen maar weinig in leeftijd verschillen of je bent zwanger van een tweeling, is een tweelingwagen of duowagen een uitkomst. Gelukkig is er volop keuze in meerlingwagens met een dubbele reiswieg, twee zitjes of een combinatie daarvan. De lastigste keuze is misschien wel de indeling.

Ga je in de lengte of de breedte met de tweelingwagen?

Niet iedere doorgang in winkels is berekend op een brede duo kinderwagen waarin je kinderen naast elkaar zitten of liggen. Wel ben je met een brede wagen verrassend wendbaar, de zwenkwielen aan de voorzijde zorgen voor een kleine draaicirkel. Voorbeelden zijn de Duo Plus van Easywalker, Mountain Buggy Duet, Bugaboo Donkey, Duowagen ABC Design en X-Citing van X-adventure,

Zitten je kindjes achter elkaar in de kinderwagen of kies je voor een tandembuggy dan is dat een stuk gemakkelijker. Maar een lange kinderwagen heeft als nadeel dat hij minder makkelijk te manoeuvreren is dan een brede wagen, je komt er lastiger mee de bocht door. Ook ziet je kindje dat achterin zit of ligt meestal niet zoveel, hoewel er ook modellen zijn waarbij de zitjes naar elkaar toe kunt draaien. Voorbeelden van tandemwagens zijn de nieuwe Geo van Joolz, Duette van Peg Pérego, Peach van Icandy, Tandem van Topmark.
Er is zelfs een kinderwagen waarbij vier en zes kinderen kunnen worden vervoerd, de zogenaamde Quadrupple en Sixseater van Childwheels. Ideaal om meer kindjes te vervoeren zoals bij de kinderdagverblijven en de kinderopvang!
Er zijn ook veel buggymerken die een dubbele buggy of meerlingbuggy in de collectie hebben, zoals Koelstra, Topmark, Maclaren en Childwheels.

Meten is weten

Bij veel lengtemodellen kun je zelf bepalen hoe je de reiswiegjes en zitjes combineert, bijvoorbeeld tegenover elkaar (gezellig!) of deels boven elkaar, eventueel gespiegeld. Op een meerijdplankje kan zelfs een derde kindje meerijden. Meebepalend voor je keuze is de grootte en het gewicht van de tweeling en duowagen inclusief reiswiegjes als je ‘m hebt opgevouwen. Dus check de stabiliteit in de winkel en controleer de stevigheid van het frame en wielen. En past de wagen wel in je auto? Meten is weten!

Word zelf een product expert: volg de gratis online Mama Masterclass 'Kies je kinderwagen met kennis!