Een fietstocht maken met je baby

De lente is aangebroken en de zon begint meer en meer te schijnen. Voor fervent fietsliefhebbers is de lente de start van weer een nieuw fietsseizoen. Heerlijk de buitenlucht in en genieten van de natuur en het lekkere weer. Als je net kinderen hebt, zal je denken: daar kan ik beter nog even mee wachten tot ze een jaar of 2-3 zijn? Maar niks is minder waar. Zodra een baby zelf goed kan blijven zitten in een kinderzitje dan kan je beginnen met het maken van kleine fietstochten. Hoe werkt het in de praktijk?

Officieel is er geen wettelijke bepaling vanaf welke leeftijd een baby mee mag op de fiets. Veiligheid is de belangrijkste eerste stap. Zorg dat je kind zelf goed blijft zitten en tijdens het fietsen geen rare bewegingen maakt. Kinderen zijn liefhebbers van de natuur. Veel mensen denken dat er in Nederland weinig natuur is. Toch gaan de laatste jaren steeds meer mensen in Nederland op vakantie. Steeds meer gezinnen kiezen er dan ook voor om in Nederland op vakantie te gaan en te kiezen voor een groepsaccommodatie.

De veiligheid van je kind zit ook in de kwaliteit van de fiets. Over het algemeen zijn alle damesfietsen geschikt voor een fietszitje. Voor een kwalitatieve damesfiets ben je niet honderden euro’s kwijt. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze
damesfietsen van Fietsenopfietsen.nl. Hier vind je kwalitatieve damesfietsen voor een scherpe prijs. Een goede fiets en een kind dat zelf goed blijft zitten in een fietszitje zijn twee belangrijke ingrediënten voor een gezellige fietstocht. Hieronder nog een aantal praktische tips:

  •  Begin altijd met een kleine fietstocht
  • Als je kind aangeeft (bijvoorbeeld door te huilen) dat hij het niet meer leuk vindt, neem dan even de tijd en pauzeer met een lekker broodje of drank
  •  Controleer altijd of het fietszitje goed vastzit aan de fiets
  •  Voor jonge kinderen is een fietszitje voor voorop een goede optie. Zo kan je altijd een oog in het zeil houden

Richtlijnen voor wanneer je met je baby kunt fietsen lees je hier: Wanneer kun je met de baby fietsen in een fietsstoeltje voorop.

Heb jij nog tips voor een succesvolle ‘eerste’ fietsrit? Laat ze dan hieronder achter bij de reacties.

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *