Dubbele Thule Chariot Cross getest door Karin

thule chariot cross

Karin (35) heeft samen met Koen (37) en hun twee zoontjes van 3 en 1 de Thule Chariot Cross getest. Tijdens de test hebben ze met deze multifunctionele dubbele fietskar gefietst, hardgelopen en gewandeld met beide kinderen in de kar, en af en toe ook met alleen de jongste gewandeld.

Wat is je eerste indruk van dubbele fietskar Chariot Cross?

De eerste indruk is heel degelijk en goed, straalt hoge kwaliteit uit. In het echt toont de fietskar wat groter dan op de actiefoto’s en video’s, maar uiteindelijk past hij overal (net) doorheen.

Hoe ging het monteren van fietskar? En de Thule Chariot Infant Sling (baby zitting)?

Het monteren is echt heel erg fool-proof en simpel, ik was zo nieuwsgierig dat test thule chariot ik het direct bij ontvangst in mijn eentje wilde proberen, en binnen no-time zat alles in elkaar. De gebruiksaanwijzing is heel kort en helder. Het is fijn dat alles duidelijk vastklikt, zodat je weet dat het stevig en goed zit. De babyzitting was wel even goed kijken om de riempjes goed te krijgen, maar ook dat is goed gelukt.

De Thule Infant Sling is een comfortabel babyzitje met een hangmatontwerp. Gaf deze zitting maximale stabiliteit aan jullie baby?

Het babyzitje was lastig goed te krijgen, het hoofdgedeelte zat eerst niet helemaal goed waardoor de kleine met zijn hoofd heel ver naar voren zat. Na wat proberen en verstellen zat het beter, maar het babyzitje is best klein, al is ons kindje behoorlijk klein en slank.

Past de Chariot Cross dubbele fietskar makkelijk in de auto?

test thule chariotDe kar in de auto vervoeren is heel gemakkelijk, inklappen gaat heel simpel, vooral wanneer je de kar op de rand van de auto zet en dan inklapt en wielen eraf haalt (zie filmpje). Zonder oefenen duurde het anderhalve minuut voor alles netjes in de auto lag en we op pad konden.

Hoe ging het joggen met de dubbele Chariot Cross?

De kar is heel stabiel en rijdt makkelijk, ook bij joggen. Het is wel even kracht zetten om op gang te komen/vaart te maken met twee kinderen erin, maar als je eenmaal snelheid hebt rijdt de wagen makkelijk en stabiel. Met het jogging-wiel aan de voorkant is de draaicirkel wel veel groter, dus het loopt het lekkerste over bijvoorbeeld een fietspad of andere route waar je niet veel scherpe bochten om hoeft of veel mensen in hoeft te halen. De kids vonden het heerlijk, vielen allebei heerlijk in slaap.

Fietsen met de dubbele Chariot Cross in de regen. Blijven de kinderen en boodschappen droog?

Onder andere getest door boodschappen te gaan doen in de regen: kar aan de fiets, naar het winkelcentrum fietsen, daar demonteren en lopend met de kar de winkel in, daarna weer terugfietsen. Dat gaat erg makkelijk en is heel erg fijn, er is geen andere goede manier om op de fiets met twee kinderen boodschappen te doen en ook nog aardig wat boodschappen mee te kunnen nemen. Als het nat weer is of net heeft geregend is het regenscherm wel een must, anders zitten de kids onder de modder die opspat van je achterwiel. Maar met regenscherm zitten ze goed beschermd tegen vocht en tegen wind.

Wat vinden jullie van de VersaWing-systeem, het snel en makkelijk ombouwen tussen de activiteiten?

Werkt heel erg goed, zoals gezegd is het duidelijk wanneer de wielen goed vast zitten, dus voelt veilig en solide.

Zitten de kinderen comfortabel en veilig in de fietskar?

Vaak lagen ze binnen no-time te slapen (en het zijn geen makkelijke slapers!). Maar ze hebben ook voldoende zicht om lekker om zich heen te kijken.

Zouden jullie de dubbele fietskar Chariot Cross aanbevelen bij andere ouders? En waarom?

Ik zou de dubbele fietskar zeker aanbevelen, vooral vanwege de veelzijdigheid. We laten makkelijker de auto staan en zijn meer buiten. Het is heel eenvoudig in je eentje te switchen van fiets naar lopen, hardlopen, etc. terwijl de kinderen veilig zitten. Het is echt een oplossing voor boodschappen doen met twee kinderen en het maakt het makkelijk om veel buiten te zijn.

Lees meer over het vervoeren van kinderen met de fietskar >>

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Een gedachte over “Dubbele Thule Chariot Cross getest door Karin


Ronald op schreef:

Er staat dat er niet gerent of griffiers mag worden met de infant sling. Lijkt mij dat dit gewoon kan. Zo te zien als op jullie filmpje deden jullie dat ook.

Hooguit even opletten dat alles goed vast zit? Hoe hebben jullie dat ervaren?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *