Carryoga: balans voor moeder en kind! - Marcia Leijen

Carryoga

Als moeder van drie kleine kinderen zou ik soms willen dat ik mezelf kon vermenigvuldigen; liefst in drievoud! Waar ik met één baby al druk meende te zijn, merk ik dat ik kind drie er tussen al mijn werkzaamheden even ‘bij moet doen’.
Tijd om in de zen-modus te komen heb ik al jaren niet meer.

Hoe welkom was dan ook de uitnodiging om mee te doen aan CARRYOGA, een nieuwe vorm van yoga met je kindje in een draagdoek. Het bleek een schot in de roos, zowel voor mezelf als voor hem.

Het omknopen van de draagdoek wordt heel goed uitgelegd en is niet moeilijk, ook niet voor mensen zonder ‘draag ervaring’. We genieten samen een uur lang van ontspannende muziek en staande, zittende en liggende oefeningen uit de Hatha yoga.

Terwijl ik de ‘kameel’, de ‘boom’ en de ‘krijger’ doe, beweegt hij met me mee in de verschillende houdingen. Hoogtepunt voor hem is het meedraaien vanuit zijn veilige plekje in de draagdoek terwijl ik beweeg op het ritme van de opzwepende muziek. Hij giert het uit, de kleinere baby’tjes vallen in slaap…

Voeden, je kindje verschonen of gewoon even lekker tegen je aan houden of juist laten rondkruipen. “Doe wat je denkt waar je kind behoefte aan heeft,” is de boodschap van yogadocente Vera. Het voelt dan ook helemaal niet vervelend als mijn zoon even huilt omdat hij honger heeft. Na de voeding haken we weer vrolijk aan.

Hoogtepunt voor mij is de ontspanningsoefening. Met mijn zoon lekker tegen me aan lig ik op een matje en luister naar de kalmerende muziek en zachte stem van de yoga docente. Net voordat ik in slaap val is het afgelopen...hè, nu al? Wanneer mag ik weer?

Door Marcia Leijen - Yoga

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Carryoga: balans voor moeder en kind! - Marcia Leijen
Tineke op schreef:

Helaas geen locaties in Friesland waar je dit kan doen! Lijkt me helemaal superGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *