Bijdehante baby's en pittige peuters

bijdehante baby winactie

Een boek over de voorsprong in ontwikkeling bij baby's en peuters? Onze nieuwsgierigheid was direct gewekt. Toevallig heeft iemand op de redactie zo'n kindje en wat had ze graag dit boek willen lezen toen haar zoon nog in de luiers zat. Want zo'n kindje vraagt net zoveel zorg als een kindje met een rugzakje. Ze vragen om meer uitdaging op verschillende gebieden. En die informatiehonger werkt door: niet alleen tijdens de baby- en kinderjaren, maar ook als tiener en jonge volwassene. Daarom in dit boek veel herkenbare situaties zoals: in de babytijd te horen krijgen dat je kindje zo doordringend en ernstig kijkt. Al zo vroeg gefascineerd zijn door cijfers en letters en zo jong kunnen lezen voordat je kind naar school. Meer omgaan met oudere kinderen en volwassenen dan met leeftijdsgenoten. Onderpresteren, een klas mogen overslaan en wat dit allemaal betekent voor jou en je kind.

Heeft jouw baby of dreumes een voorsprong in de ontwikkeling?

Het tijdig herkennen van een voorsprong in de ontwikkeling is belangrijk, vooral als je kind naar school gaat. Om dit te beter te herkennen schreef deskundige Lilian van der Poel  het boek Bijdehante baby's en pittige peuters. Ze ontwikkelde een XL signaleringslijst waarbij niet alleen de cognitieve vaardigheden worden bekeken (taal, rekenen en patronen herkennen), maar het kind in zijn geheel. Eerlijk is eerlijk, wij vonden dit boek vooral voor de professionals in het onderwijs en zorg geschreven, maar als ouder van zo'n bijdehante baby kun je er heel veel belangrijke informatie uithalen!

We mogen een boek verloten! Geef daarvoor aan waarom je graag dit boek wilt winnen.
Bij deze winactie zijn onze actievoorwaarden van toepassing.

Meer lezen over baby's ontwikkeling

De actie is afgelopen, dit is de gelukkige winnaar: Astrid Stam te Utrecht!

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

24 gedachten over “Bijdehante baby's en pittige peuters


Anna Wienen op schreef:

Mijn dochter is nu twee en heeft absoluut een voorsprong op andere kindjes van haar leeftijd.. ik doe graag meeAlice Hofstra Bos op schreef:

Zou dit boek graag winnen zodat we onze slimme meiden goed kunnne begeleiden bij hun peuter/kleutertijd en daarna!Arno Hofstra op schreef:

Onze beide meiden lijken voor te lopen, dit boek zou dus heel handig zijn om op tijd te signaleren in hoeverre wij hier iets mee moeten doen! Ik doe dus graag mee!Tamara Jongkees op schreef:

Onze zoon ontwikkeld zich erg vlot, dus dit boek lijkt mij heel interessant.Dorien op schreef:

Graag! Wij hebben een hoogbegaafde dochter, en zijn daar pas achtergekomen in groep 6 (met alle gevolgen van dien). Omdat ze onze oudste is, hadden wij er ook geen idee van dat e.e.a. niet ‘volgens het boekje’ verliep. Nu in verwachting en ik zou dit boek er graag naast houden. Ga de titel in elk geval vast opschrijven!marleen op schreef:

Graag… Ik heb een “ik ben twee en ik zeg nee” kindje. En tegelijkertijd een Kleuter van 4 die leert omgaan met boos zijn….Eline op schreef:

Wij denken dat ons dametje van bijna 2 heel bijdehand en slim is maar of dat nu echt zo is?! Loopt ze voor of juist in de pas? En of we haar op een goede manier stimuleren? Wij hebben nog heel wat (bij) te leren en kunnen dit boek daarbij wel gebruiken!! Doe graag mee!!Miranda op schreef:

Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn zus, daar zij een slimme pittige peuter heeft en ze wel wat informatie daarover kan gebruiken! Ook wij als familie kunnen er nog wel wat over leren. Toen mijn kinderen klein waren was er veel minder over bekend en liep ik er ook tegen aan!Astrid op schreef:

Ik wil dit boek heel graag winnen. Ik kan dit erg goed gebruiken voor hij mij op mijn kleinschalige kinderdagverblijf. Op dit momente hebben wij 1 kindje met een erkende voorsprong op de groep maar ooktwee kinderen waarbij het vermoeden is. En zelfs een baby waar ik mijn vraagtekens al bij heb. Met dit boek zal mijn kennis vergroot worden en kan ik de ouders nog meer helpen en vertellen. Super welkom dus.Danielle op schreef:

Ik zou dit boek graag willen winnen! 2- hb kids en zoek vooral veel info…
waar is het mis gegaan??Will Langenberg op schreef:

Ik heb vijf kleinkinderen, waar ik heel veel van hou en waarvan twee heel voorlijk zijn.
Graag maak ik kans op dit leerzame boek, waar ik vast wat aan heb.

anja Kluijtmans op schreef:

Er zijn bij ons in de familie van augustus 2017 tot maart 2018
, 5 meisjes en 3 jongens geboren. Dus wie het nodig heeft kom het maar lezen.AnnaB op schreef:

Zo benieuwd naar dit boek,ik heb een pittige lieve peuter en zijn favoriete woordje is NEECheryl van de Loo op schreef:

Deze komt goed van pas bij onze peuter in de peuterpubertijd

marij brand op schreef:

een dochtertje dat in mei 3 wordt… dus die zit zeker weten in de peuter pubertijd! een beetje een “guide line” zou fijnzijnRaaf Klein op schreef:

Mijn dochter lijkt voor te lopen, dus dit boek komt als geroepen.

l tromp op schreef:

ik zou dolgraag dit boeken winnen ik heb een tweeling van 1,5 waarvan de dame echt heel pittig is al vanaf haar geboorte we zitten soms letterlijk met de handen in het haar herkenning en tips zijn meer dan welkom!!Marian B op schreef:

Zou wel eens handig kunnen zijn! Hier een pittig dametje in huis.

Anneliese de Waal op schreef:

Ik heb nog twee kleine kinderen, daarom zou ik het boek graag willen winnen, ben erg benieuwd naar het boek 🙂 Groetjes AnnelieseEline op schreef:

Onze kleine meid lijkt nu al qua motoriek en taalontwikkeling voor te lopen. Als kersverse mama zou ik haar heel graag willen helpen om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Ze is ontzettend eigenwijs (net zoals papa en mama), dus ook als peuter zullen we veel aan dit boek hebben vermoed ik!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *