Beste babyspeelgoed ben je zelf - Marije Magito

BabySensory

“Wat is het beste speelgoed voor mijn baby? En waarom eigenlijk? Hoeveel speeltjes bied ik aan? Moet ik het voordoen of ze je juist zelf laten ontdekken?” Het zijn vragen die ik regelmatig gesteld krijg, tijdens Baby Sensory lessen. Spelen met een baby? Dat doe je vooral lekker zelf. Jij bent het mooiste speelgoed voor je kind.
Hoe leuk is het om een lachje te ontwaren als je de aandacht van je kindje met een klein belletje weet te trekken? Dat je merkt dat inderdaad je kindje het lichtje gaat volgen als je langzaam van links naar rechts beweegt, eerst met de oogjes en hoe groter jij de afstand maakt, ook met zijn hoofdje. Leuk hè?! Maar wist je dat dit soort spelletjes, die GEWOON leuk zijn, heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je kind? Wist je dat je bezig bent met de ontwikkeling van de motoriek, sociaal-emotioneel, taal en zelfs al met rekenen?!

“Waaaatttttt??? Nee joh, ik ben gewoon aan het spelen!” Ja, je bent gewoon aan het spelen en daarmee oefen je de:

  • motoriek: door je kindje te laten bewegen (hoofdje/ogen)Baby Sensory - Marije Magito
  • sociaal-emotioneel: samen spelen en plezier maken is GOUD voor de binding met je kindje,
  • taalontwikkeling: natuurlijk babbel je met je kindje tijdens je spelletje, benoem je wat hij ziet en benoem je dat je ziet dat hij moet lachen, het spannend vindt, het belletje gaat volgen…
  • rekenen: door verschillende afstanden te gebruiken met je belletje zal je kindje ontdekken dat het belletje anders klinkt bij verschillende afstanden, dat het belletje kleiner wordt als die verder weg is, die ervaring slaat hij op en komt van pas als hij ECHT gaat rekenen.

Spelen met je baby doe je vooral lekker zelf. Is leuk en ook nog eens goed voor je kind. Have fun!

Meer inspiratie om te spelen met je baby?

Die kan je op doen tijdens Baby Sensory lessen. Nog niet bij jou in de buurt? Er zijn leuke boekjes te koop (of in de bieb) over spelen met je baby. Laat je inspireren en ontdek hoe leuk het is!

Marije Magito, eigenaar van Baby Sensory Almere en trainer van professionals in de kinderopvang.

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *