Babytextiel van Trixie Baby en Bingo

trixie baby 1

Kleurrijk, speels én kunstzinnig, zo kan de nieuwste Trixie baby collectie het best omschreven worden. Het is het resultaat van een bijzondere samenwerking met het creatieve Franse label Atelier Bingo!

Trixie staat al bekend om zijn unieke printjes - van subtiel tot uitgesproken - zijn keuze voor mooie kleuren en kwalitatieve stoffen. Ondertussen zijn in heel wat babykamertjes de mooie dessins van Trixie baby te vinden, variërend van mooi bedtextiel, handige accessoires, bad- en verzorgingsproducten, babykleding en handige spullen voor bij de maaltijd. Met hun ontwerpen wil Trixie baby een inspirerende omgeving creëren voor ieder kleintje waarbij de verbeelding geprikkeld wordt en de creativiteit gestimuleerd.

Unieke samenwerking met 2 kunstenaars

trixie baby bingo 5Daarbij past de nieuwe samenwerking met Atelier Bingo als een handschoen. Dit label is opgezet door twee artistieke en grafische talenten: Maxime Prou en Adèle Favreau. Zij zijn beiden kunstenaar en illustrator van beroep en runnen vanuit een oude fabriek met veel succes hun designstudio. De naam 'Bingo' is ontleend aan het kansspel Bingo, want zo stellen ze: 'We improviseren met kleuren, tekeningen op papier en op het computerscherm, en dan is er altijd een moment dat het 'bingo' is, dan hebben we een juist beeld gevonden.'
Het creatieve duo, dat met hun florerende designstudio inmiddels meer dan 200.000 Instagramvolgers heeft, ontmoette elkaar in Nantes tijdens hun creatieve opleiding. Na hun eerste ervaringen in publicaties en grafische vormgeving vestigden ze hun studio in een klein Frans dorpje op het platteland, de Vendée. Daar startten ze met het experimenteren van de zeefdruktechniek.

Zeefdruk voor de meest levendige kleuren

trixie baby bingo 3Zeefdruk bleek de juiste techniek te zijn om beelden te creëren die ze daarvoor nooit konden maken. Het is ook een techniek waarbij ze controle hebben over alle processen, van schets tot geprint ontwerp. Bij zeefdruk wordt verf door een zeef gedrukt waarbij bepaalde gedeeltes geblokkeerd zijn door een sjabloon. Zeefdrukken kan op veel materialen: op papier, textiel of een ander object. De techniek is afkomstig uit China en werd in de 18e eeuw in West-Europa geïntroduceerd. Het is een arbeidsintensief proces, want elke kleur heeft zijn eigen drukgang, dus er moet voor elke kleur een nieuwe zeef worden aangemaakt voor een meerkleurig design. Maar doordat er verf wordt gebruikt in plaats van inkt, zijn de kleuren enorm levendig. Ook biedt zeefdruk de mogelijkheid om kleurenvlakken over elkaar te drukken, wat spannende composities oplevert.

Schaar en papier

Maar hun meest gebruikte gereedschap zijn schaar en papier. Er wordt geëxperimenteerd met uitgeknipte vormen die net zolang worden gerangschikt totdat het meest essentiële overblijft. Deze collage is dan de basis voor het zeefdrukken. In hun trixie baby bingo 5atelier staan overal dozen met kleine stukken papier, rustig wachtend totdat ze in een volgend project misschien nodig zijn.
Maxime en Adèle maken met hun zeefdruktechniek posters, kaarten, 3D objecten, gebruiksvoorwerpen, textiel etc. Deze producten worden via hun eigen webshop verkocht en op=op, maar er wordt ook in opdracht gewerkt, zoals nu voor Trixie baby.
Inspiratie doen ze overal op, door een boswandeling, grafisch experimenteren, muziek, handwerk en veel kleuren. Hun grote voorbeeld is kunstenaar Matisse, juist vanwege het kleurgebruik en de composities. Voor Trixie baby haalde het kunstenaarsduo inspiratie uit speeltuinen met zijn vrolijke vormen.

Lookbook Trixie - Atelier Bingo!

Het resultaat is een unieke print waarmee de basis werd gelegd voor een omvangrijke collectie die ouders alles biedt voor de babykamer en trixie baby bingo 5daarbuiten. Zo zijn er overtrekken voor het ledikant en eenpersoonsbed, hoezen voor het verschoonkussen en tissuebox, een toilettas, slabben met en zonder mouw, hydrofiele doeken en washandjes en een decoratieve muziekster.
Om in te slapen zijn er pyjamaatjes van maat 50 tot zes jaar en slaapzakjes in de maten newborn, small en large (TOG waarde 0,8 tot 2,3). Er zijn onesies met korte en lange mouw van maat 50 tot 92. De stof is zo decoratief dat er zelfs een tipi tent verkrijgbaar is alsmede sierkussens, rugzakjes en boekentasjes voor als de kleintjes op stap gaan.

Biologisch katoen

Ook al houdt Trixie baby van alle kleuren, er wordt groen gedacht. Om de duurzaamheid van de producten te garanderen, werkt Trixie baby uitsluitend met stoffen van biologisch katoen.

Meer informatie vind je op trixie-baby.com

 

Ontvang elke maand onze deskundige nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *