Veiligheid baby


veiligheidKinderen ontwikkelen zich razendsnel, zijn van nature nieuwsgierig maar te klein om gevaren te zien. Dus ligt de taak op jouw schouders om je kind hiertegen te beschermen. Nu heeft de natuur het gelukkig zo geregeld dat je direct na de geboorte al wordt overvallen door een soort oerdrift om je kind voor alles te beschermen. Dat is mooi, maar er komt een tijd dat je kindje op ontdekkingsreis gaat en er andere eisen aan het begrip veiligheid worden gesteld...

Veilig slapen

In de eerste fase van je baby's leven is het heel belangrijk dat je baby veilig slaapt. Dat betekent een veilige wieg of ledikant, verantwoord gekozen beddengoed een slaapzak en een veilige slaapomgeving.

Een veilig huis

Naarmate je kindje groter wordt, zo rond de zeven maanden, is het oppassen geblazen omdat je baby dan veel actiever wordt en gaat kruipen. Dan moet je de nodige maatregelen nemen om je huis veilig te maken. Een blauwe plek of kneuzing hoort bij het opgroeien, maar letsels door verbranding, een valpartij van de commode of uit het raam, vergiftiging of beknelling van de vingers zijn een ander verhaal! Veel leed kun je voorkomen met verschillende en relatief goedkope veiligheidsartikelen voor in de huiskamer, badkamer, keuken en babykamer.

Een van de ernstigste en meest voorkomende ongevallen bij kinderen van één à twee jaar oud is een val van de trap. Omdat veilig leren traplopen nu eenmaal tijd vraagt, is een traphekje in deze fase een must.

Veilig vervoer van je baby

Ook als je een baby of kind gaat vervoeren speelt veiligheid een rol. Een autostoeltje is verplichte kost voor alle kinderen die kleiner zijn dan 1.35 meter. Er is keuze uit enorm veel autostoelen en de nieuwste modellen die nu op de markt komen voldoen soms al aan de nieuwe i-Size norm.

Bij het uitzoeken van een goede kinderwagen of buggy let je natuurlijk op de veiligheidseisen maar kijk je ook naar de gebruiksvriendelijkheid en het comfort.

Veilig fietsen met fietszitje

Zo gauw je kindje goed kan zitten, kan het mee op de fiets. In de beginperiode op een fietsstoeltje aan het stuur daarna in een zitje achterop de fiets. Ideaal voor een snelle boodschap of een fijne fietstocht! De veiligheid van fietsstoeltjes wordt steeds beter met gordeltjes en verstelbare voetensteunen met riempjes zodat de voetjes niet tussen de spaken kunnen komen.