Time management voor moeders


Timemanagement moedersMama-management

Hoe stem je werk, gezin en tijd voor jezelf goed op elkaar af? Dat is in een notendop waar het bij time management voor moeders om gaat. Als je een baby hebt gekregen zul je merken dat je leven ingrijpend is veranderd. Alles staat in het teken van je baby: voedingen, luiers verschonen, je kind verzorgen, knuffelen. En dat bijna 24 uur per dag, non-stop.

Je kunt je voornemen om je gewone leven te blijven voortzetten na de geboorte van de baby maar de meesten komen daar snel op terug, lopen vast of raken oververmoeid. De eerste periode voor jou en je baby is ongelooflijk belangrijk. Jouw baby heeft je hard nodig en dat betekent helaas dat een spontaan avondje in de kroeg of ad hoc afspraak met vriendinnen of partner er even niet meer in zit. Als je hier moeite mee hebt vraag jezelf dan af: is het zo erg om voor een paar maanden even een paar stappen terug te doen met je sociale leven? Jouw tijd komt beslist wel weer!

Hoe combineer je werk en privé

De combinatie van werk en privé is voor veel moeders een groot struikelblok. Als je eigen moeder ook werkte heb je nog enigszins een idee hoe je werk en privé kunt combineren. Zo niet, dan moet je het allemaal zelf uitzoeken en dat gaat helaas met vallen en opstaan... We hebben een uitvoerige lijst met tips voor moeder management voor je gemaakt.
Wat in ieder geval helpt is maken van een goede planning en een regelmatig gesprek met je partner over wie, wat en wanneer doet!

Zorg voor verwenmomenten

Nu je moeder bent, sta je altijd, elk uur van de dag voor je kind klaar. Je wordt er steeds beter in om meerdere dingen tegelijk te doen, maar het kan je ook het gevoel geven dat je alleen maar op aarde bent om te moederen zonder één moment voor jezelf te hebben. En dan wordt er ook nog eens van je verwacht dat je niet alleen een leuke moeder bent maar ook een gezellige partner of echtgenoot!

Bekijk hier onze leukste en beste familieplanner