marjolein leenartsVraag de Expert - Dermatologie

Heb je een vraag over huidproblemen bij je baby? Marjolein Leenarts, moeder van 3 kinderen, is medisch specialist in huidziekten, ofwel dermatoloog in het Brandwondencentrum te Beverwijk. Door haar ervaring en het aanbod toenertijd op de markt heeft Marjolein besloten een eigen productlijn te ontwikkelen. Deze productlijn is hoogwaardig en allergeenvrij en is erkend door het onafhankelijke huidfonds.

Terug naar alle experts >>

 

 

 

Stel je vraag aan Marjolein:

+ = Verifieer Mens of Spambot ?


Vragen en antwoorden

Waterpokken krijg je in principe 1 keer in je leven. Dus als je al eens waterpokken hebt gehad is het niet gevaarlijk voor jou en de baby.

Mocht je nog nooit waterpokken hebben gehad, en je krijgt het tijdens je zwangerschap, dan kan het gevaarlijk zijn voor je baby. Als je denkt dat je besmet bent met het waterpokkenvirus tijdens je zwangerschap en je hebt ook nog nooit waterpokken gehad, neem dan contact op met je huisarts.

Marjolein Leenarts   12 oktober 2015  


3 people found this faq useful.

Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus en vrijwel elk kind krijgt ermee te maken. Waterwratjes verdwijnen altijd vanzelf weer. Dat kan heel snel maar het kan ook 1 a 2 jaar duren. Door waterwratjes te behandelen bestaat er een grote kans op littekens. Dat is de reden waarom dermatologen eigenlijk nooit iets doen aan waterwratjes.

Niet te veel aan de wratjes zitten en elke dag een schone handdoek gebruiken is mijn advies.

Marjolein Leenarts   12 oktober 2015  


2 people found this faq useful.

Beste Andrea,

Dank voor je vraag. En wat vervelend dat je dochter nu weer onder het eczeem zit. Ik snap dat je je afvraagt of dit door de voeding kan komen. Maar dat kan ik helaas niet met zekerheid zeggen. Eczeem gaat heel vaak met periodes slechter ( en beter), en als het dus 1 keer verslechterd na het gebruik van andere voeding kun je niet meteen concluderen dat dat de oorzaak is. Misschien was het toeval, of was je dochter sowieso wat ziek, want dan zie je ook vaak dat het vaak wat slechter gaat met het eczeem. 

Ik kan me voorstellen dat je graag wil weten of je met Standaard melk mag doorgaan. Ik adviseer je om dit met je huisarts of eventueel een kinderarts te bespreken, wellicht zijn er allergietesten nodig om een eventuele koemelk allergie aan te tonen of uit te sluiten.

 Vriendelijke groet,

Marjolein

Carola Siksma-Ruiters   9 juni 2016  


3 people found this faq useful.