Vraag de Expert - BabyproductenCarola Siksma - Expert Babyproducten

Heb je een vraag over een babyproduct? Baby merken en product deskundige Carola Siksma kan al jouw vragen beantwoorden omtrent de baby uitzet, babyproducten en baby merken. Carola is een echte deskundige op dit gebied. Door haar jarenlange ervaring in de branche weet zij alles van de baby uitzetlijst, innovaties van babyproducten, ontwikkelingen bij babywinkels en babyspeciaalzaken, baby merken van fabrikanten en distributeurs, de nieuwste veiligheidsnormen voor baby's en kinderen.

Terug naar alle experts >>

 

 

Stel je vraag aan Carola:

+ = Verifieer Mens of Spambot ?


Vragen en antwoorden

Een sportieve kinderwagen en vooral stabiele kinderwagen is fijn als je erachter wilt kunnen hardlopen. Bovendien moet je genoeg ruimte hebben voor je benen. De volgende kinderwagens voldoen hier uitstekend aan, maar uiteraard blijft het altijd een persoonlijke keuze welke voor jullie uiteindelijk het beste is. Ik zou hem dus zeker in de winkel uitproberen en niet aanschaffen van een plaatje.

  • Thule Urban Glide
  • Bugaboo runner
  • Mountain Buggy Terrain
  • Mountain Buggy Urban Jungle

Succes met jullie keuze!

Carola Siksma-Ruiters   11 februari 2016  


3 people found this faq useful.

Het hoofdje en nek van je kindje zijn kwetsbaar. Bij een botsing komen er grote krachten vrij met een grote kans op letsel. Als je kind bij een botsing vooruit kijkend wordt vervoerd zijn de krachten op de nek wel vijf keer zo groot als bij een botsing waarbij je kindje tegen de rijrichting in een autostoeltje zit. In de nieuwe Europese i-Size norm, die gefaseerd wordt ingevoerd, is bepaald dat  kinderen zo lang mogelijk achteruit kijkend in een autostoeltje moeten worden vervoerd, tot 15 maanden. Ook moeten alle autostoeltjes in de toekomst met Isofix zijn uitgerust, daarmee is de kans op een verkeerde installatie en daarmee de kans op ongelukken zo goed als nihil. Gelukkig hebben de meeste auto's al een Isofix aansluiting, dat kun je zien en voelen aan de haken tussen rugleuning en zitting van de achterbank waarin je de autostoel stevig vast kunt zetten.

Meer lezen over de nieuwe i-Size norm >>

Carola Siksma-Ruiters   16 februari 2016  


3 people found this faq useful.

Je kunt babyvoeding opwarmen in een pannetje met water volgens de ouderwetse methode,  maar er bestaat een kleine kans op besmetting van de voeding met het water. Opwarmen in de magnetron kan ook maar er bestaat een kans op 'hotspots' en het te heet worden van de melkvoeding. Bij beiden is het bovendien lastig te zien wanneer babyvoeding de juiste temperatuur heeft! Veel handiger zijn flessenwarmers voor het verwarmen van een flesje of borstvoeding. De voeding wordt niet heter dan jij van tevoren bepaalt, en het verwarmen gaat supersnel. De nieuwste modellen hebben vaak ook nog een paar extra functies zoals gebruik in de auto en een sterilisatiefunctie!

Kijk voor diverse flessenwarmers >>

Carola Siksma-Ruiters   16 februari 2016  


3 people found this faq useful.

Er wordt wat af gediscussieerd op verschillende fora over wat een goede babydrager nu precies is! Laat ik één ding voorop stellen: het dragen van je baby heeft een positief effect op de lichamelijke, intellectuele en emotionele ontwikkeling van je kind. Daarbij gaat het om meer dan de spreidzit alleen. In een goede babydrager zit je kindje in een spreidzit, bij voorkeur in de aangeraden 'M' houding of kikkerhouding waarbij de knietjes hoger dan de billetjes zitten, er mag geen enkele rugbelasting zijn en de beentjes moeten zich vrij kunnen bewegen. Er moet een goede ondersteuning zijn voor het hoofdje van de baby totdat de baby zijn hoofdje zelfstandig rechtop kan houden. Let ook op brede, comfortabele schouderbanden en heupgordel die het gewicht van je kind over je rug spreiden, daarmee voorkom je overbelaste spieren!

Meer informatie over babydragers >>

Carola Siksma-Ruiters   16 februari 2016  


3 people found this faq useful.

De kinderstoelen zijn tegenwoordig prachtig van vorm en materiaal, maar moeten natuurlijk ook aan een paar voorwaarden voldoe! Een kinderstoel moet hoog zijn omdat je deze dan gemakkelijk aan tafel kunt schuiven, dat is gemakkelijk voor ouders maar ook voor leidsters in kinderdagverblijven die kinderen wel honderden keren in en uit de stoel moeten nemen. Een goede kinderstoel moet ook in hoogte verstelbaar zijn. Een goede zithouding is belangrijk, dus de verhoudingen tussen rug- en zitgedeelte moeten in orde zijn. Bij een meegroeistoel kunnen zit-, rug- en voetensteun variabel ingesteld worden. Let ook op de aanwezigheid van een veiligheidsgordel! Check ook de stabiliteit, een stoel mag niet kantelen als je kind zijn voeten tegen de tafelrand afzet.

Kijk hier naar de nieuwste kinderstoelen >>

Carola Siksma-Ruiters   16 februari 2016  


3 people found this faq useful.

Dag Mariska,
Ik heb dit even voor je uitgezocht. Helaas is het meerijdplankje op de duowagen Zoom van ABC geen optimale combinatie, meldt de fabrikant. Dit heeft te maken met de lengte, de combinatie wordt gewoonweg te lang, dus erachter lopen wordt moeilijk en ook komt je kindje op het meerijdplankje een beetje in de verdrukking met de duwstang. Technisch gezien is monteren wel mogelijk, maar hier zitten dus nadelen aan en de fabrikant promoot deze combinatie niet en heeft dit ook niet getest en gekeurd. N.B. Het plankje is niet bij BabyStuf.nl te koop! Daarvoor verwijs ik je graag naar een babyspeciaalzaak. Ik hoop dat je met dit antwoord verder kunt, succes verder!
Groeten, Carola

Carola Siksma-Ruiters   17 maart 2016  


3 people found this faq useful.

Beste Eef,

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede babydrager; zit je kindje in de drager in een goede ergonomische kikkerhouding met de knietjes hoger dan de billetjes? Wordt het hoofdje goed ondersteund? Kun je de drager makkelijk verstellen? Welke draaghoudingen zijn mogelijk? Kun je een babydrager zelf makkelijk aan- en afdoen? Wordt het gewicht tijdens het dragen goed verdeeld over je schouders/rug/heupen? Zijn de draagbanden breed en comfortabel? Het beste kun je in de winkel met je kindje verschillende dragers uitproberen en kijken welke het beste bij jou past!

Er is veel keuze uit babydragers, een aantal merken met een goede reputatie zijn: BabyBjörn, Stokke, Ergobaby en Minimonkey.

Hier kun je nog veel meer informatie vinden >>

Carola Siksma-Ruiters   4 oktober 2016  


3 people found this faq useful.