Traphekjes test

Pauline Oosterbaan juni 7th, 2016

TraphekjeTraphekjes zijn er om gevaarlijke trapopeningen te beveiligen. In 2015 werden diverse traphekjes onder de loep genomen door de Consumentenbond. Bij deze testen is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Daarvoor werd gecontroleerd of traphekjes voldoen aan de Europese Veiligheidsnorm 1930:2011. Daarnaast is er gekeken naar gebruiksgemak. Als je met een kind op de arm staat is het namelijk wel handig als het traphekje gemakkelijk met een hand te openen is. Verder is gekeken naar installatiegemak en productinformatie. Er is niet gekeken naar hoe een traphekje eruit ziet: jammer, want hier zit veel verschil in want er zijn mooie en minder mooie hekjes, luxe en minder luxe uitvoeringen (vandaar het verschil in prijzen!), maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Welke traphekjes zijn getest?

Er werden 20 traphekjes getest waaronder traphekjes die je vast kunt schroeven, vastklemt, hekjes met spijlen, vouwhekjes en een oprolbaar hekje. Onder de geteste merken bevinden zich traphekjes van Ikea, Prénatal, Kidsriver en Kiddyguard. Helaas missen er wel wat merken zoals: Jippie's, Tommee Tippee en Childwood. Evenals andere type traphekjes van de geteste merken.

Traphekjes test: de uitkomsten

De meeste traphekjes slaagden voor de test met een goede voldoende, maar 7 traphekjes kregen helaas een onvoldoende en er waren ook een paar traphekjes die door hun slechte resultaten worden afgeraden door de Consumentenbond. De Ikea Patrull en de Baby Dan Guard Me kwamen het beste uit de test. Voor een volledig overzicht van de resultaten kunnen leden terecht op de website van de Consumentenbond.

Meer over veiligheidsproducten.
Bekijk het assortiment traphekjes.