Babymatras test

Sifra Mooren augustus 8th, 2016

Een goed babymatras is erg belangrijk voor een goede nachtrust van je kindje. Nog nooit test consumentenbond babymatraseerder testte de consumentenbond babymatrassen. Daarom zijn ze dit keer op zoek gegaan naar het beste kindermatras met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Alle geteste matrassen zijn bestemd voor in ledikantjes van 60x120 cm. De volgende merken zijn door de consumentenbond getest: Aerosleep, Ikea, ABZ en Alvi. Welk matras heeft de beste eigenschappen voor een baby of peuter?

Waar wordt op gelet bij het testen van een kindermatras?

Tijdens het testen van een babymatras wordt er gelet op de lichaamsondersteuning, levensduur, hardheid en hoogte, ventilatie, isolatie, veerkracht en wasbaarheid. Ook werd er een baltest uitgevoerd. Een baltest is een test met een zware bal op een speciaal matje met een gat erin. Als de bal de randen van het gat raakt, is de matras te zacht. Is er nog ruimte tussen de bal en de rand van het gat, dan is het goed. Hiermee kan worden nagekeken of het matras niet te zacht is.

De volgende kindermatrassen kwamen het meest positief uit de test: Aerosleep 2 in 1 Sleep safe Pack Evolution, ABZ KM 235 HR30 + Topper Airgosafe en de Royal Health Foam Donna. Voor een compleet overzicht van de resultaten kunnen leden terecht op de website van de Consumentenbond.

Lees meer over slapen op een veilig matras

Bekijk hier meer babymatrassen.