Babyfoon test

Carola Siksma-Ruiters juni 7th, 2016

TOG waarde veilig slapen babyDe consumentenbond heeft een aantal soorten babyfoons onderzocht op geluidstoepassing en beeldkwaliteit. Het bereik werd op twee manieren getest, van binnen naar buiten waarbij gekeken werd na hoeveel meter het signaal wegviel en in een gebouw met betonnen vloeren waarbij in de hoogte werd gekeken hoever het geluid reikte. Hieronder de testoordelen.

Geluids babyfoons doen het goed, beeldbabyfoons kunnen beter

Volgens de consumentenbond vielen de beeldbabyfoons met de realistische tests flink door de mand met teleurstellend beeld en minder goed bereik. Wat op de verpakking staat qua bereik wordt niet altijd waar gemaakt. Dit komt omdat fabrikanten uitgaan van optimale condities, ook wel een open veld.
Beeldbabyfoons die met een app werken, dus via internet, hebben een onbeperkt bereik en halen daarmee hogere scores.
De consumentenbond concludeert dat de ouderwetse geluidsbabyfoons prima voldoen, met uitzondering van de goedkopere merken.

Het beste uit de test kwamen de Philips Avent SCD 560, Alecto DBX 88 ECO en de Philips Avent SCD 860. Voor een compleet overzicht van de resultaten kan je als lid terecht op de website van de Consumentenbond.

Meer lezen over babyfoons
Naar productenaanbod babyfoons