Autostoeltjes test 2014

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

In 2014 werden opnieuw verschillende autostoeltjes getest door de Consumentenbond. Daarvoor werkt de Consumentenbond nauw samen met andere internationale consumentenorganisaties zoals de ADAC en Stiftung Warentest. Zo wordt gebruik gemaakt van dezelfde testbanen en testprocedures voor representatieve resultaten.

Waar wordt op gelet bij het testen van autostoelen?
De meeste testen zijn uitgevoerd om de meest kwetsbare doelgroep te beschermen: baby's en kinderen. Er wordt onder andere getest op frontale botsproeven, zijdelingse botsingen en hoe groot de kans is op onjuiste installatie van een autostoeltje. Bij het testen wordt gebruik gemaakt van speciale dummy's om de testen zo realistisch mogelijk te maken.

Best geteste autostoelen op een rij
In vergelijking met 2013 waar niet alle autostoeltjes positief uit de testen kwamen, zijn de nieuwste testresultaten uit 2014 op een enkele onvoldoende na, zeer hoopgevend.
Met de nieuwe i-size norm gaat er veel veranderen. Fabrikanten zoals Römer, Maxi-Cosi en BeSafe zijn hard aan het werk om verbeteringen door te voeren op het gebied van frontale en zijwaartse botsingen, bevestiging door middel van isofix en het zolang mogelijk achterwaarts vervoeren, zelfs tot ver in de peuterleeftijd. De eerste i-size autostoel is inmiddels op de markt verschenen.

Meer over autostoeltjes en i-size
Schema autostoeltjes naar gewicht, lengte en leeftijd

We hebben alle autostoelen en hun beoordelingen op een rij gezet:

Autostoeltjestest