Babymerken en productdeskundige Carola Siksma

Carola Siksma-Ruiters november 30th, 2017

carola siksma ruitersAls het om de baby uitzet, babyproducten en babymerken gaat, is Carola Siksma-Ruiters de deskundige en specialist. Zij weet alles over de babyuitzet, babyproducten en babyartikelen, maar ook over babybeurzen voor consumenten en baby vakbeurzen in Nederland en over de grenzen. Of het nu gaat om het maken van de baby uitzetlijst, innovaties van babyproducten, ontwikkelingen bij babywinkels en babyspeciaalzaken, baby merken van fabrikanten en distributeurs, de nieuwste veiligheidsnormen voor baby's en kinderen... Carola heeft een groot netwerk opgebouwd in de prenatale en postnatale markt en is al jaren het aanspreekpunt in de babymarkt voor consumenten, de vakhandel en journalisten.

Ze is uitgever en hoofdredacteur van het vakblad BabyWereld, oprichter van het baby platform BabyStuf.nl (baby trendmagazine en website) en organisator van de BabyStuf Baby Innovation Award verkiezing. Daarnaast is ze zes jaar voorzitter van Baby Care Magazines international geweest, een organisatie waar vakbladen uit de hele wereld bij zijn aangesloten.
Carola Siksma met enkele leden BCMI

Carola is getrouwd, moeder van twee zonen en schrijft op verzoek (trend) artikelen over de babymarkt en babyproducten en is te benaderen voor interviews en het geven van advies.

 

Babytrendwatcher blog over baby uitzetlijst en baby trends

In haar blog babytrendwatcher.nl signaleert Carola de nieuwste babyartikelen en baby merken voor de baby uitzet evenals trends en innovaties in de babymarkt. Haar blog wordt inmiddels door duizenden vrouwen die zwanger zijn, jonge moeders, journalisten en redacteuren gevolgd. Carola is als baby specialist ook blogger voor de Negenmaandenbeurs. www.babytrendwatcher.nl

Baby platform en trendmagazine BabyStuf

In 2006 lanceerde Carola op eigen kracht het baby platform en baby website BabyStuf.nl en de daaraan gekoppelde catalogus, vol met babyproducten en de laatste trends op het gebied van babyspullen en kinderartikelen. Bedoeld om aanstaande ouders en jonge ouders te helpen met het maken van keuzes uit het toegenomen aanbod babyproducten voor de baby uitzet en het geven van deskundige voorlichting. De site en de catalogus groeide uit tot een groot platform met meer dan 1400 babyproducten, een deskundigenteam, aankooptips en honderden reviews over babyproducten. In 2012 werd de ommezwaai naar online gemaakt.

Baby merken platform BabyStuf.nl en baby forum

BabyStuf.nl is een bewezen concept met een stijgend bezoekersaantal. De site is uitgegroeid tot een mama en babyplatform met informatie over zwangerschap, baby, babyproducten, merken en trends. Bezoekers vinden er duizenden babyproducten, deskundige informatie, aankooptips, inspiratie voor de inrichting van de babykamer, leuke uitjes, deskundige online Mama Masterclasses en gratis handige downloadlijstjes. Baby merken, producten en diensten worden gepromoot via productvermeldingen, advertorials, social media, het BabyStuf testteam, video’s, nieuwsbrieven en winacties.

Vakblad BabyWereld voor de babymarkt en babybranche

Via het vakblad BabyWereld, de site BabyWereld.nl, de daaraan verbonden nieuwsbrieven en LinkedIn worden eigenaren van babywinkels, fabrikanten en leveranciers van babyproducten en andere professionals in Nederland en Vlaams België bereikt. BabyWereld is het enige vakblad in de babymarkt en biedt veel inspiratie voor eigenaren van babywinkels en webwinkels, inkopers, fabrikanten, leveranciers en organisatoren van babybeurzen. BabyWereld verschijnt vier keer per jaar en bevat de nieuwste babyspullen  en peuterproducten, nationaal en internationaal nieuws over beurzen, reportages, columns en achtergrondartikelen. www.baby-wereld.nl

BabyStuf Baby Innovation Award verkiezing

Ieder jaar verschijnen er tussen de 40 en 50 nieuwe babyproducten en peuterartikelen op de markt. Voor al deze nieuwe baby producten organiseert BabyWereld en BabyStuf de Baby Innovation Award verkiezing. Deze verkiezing is voor leveranciers en fabrikanten dé gelegenheid om een nieuw, bijzonder babyproduct op de babymarkt te brengen. Na nominatie door de vakjury bepalen vakjury, online stemmen van consumenten en de fabulous mama & familiy jurydag samen wie de winnaars worden. De winnaars zijn te zien op het Trends & Kennisplein van de Negenmaandenbeurs. www.babyinnovationaward.nl

 

Uitspraak Carola: 'We zitten met onze uitgeverij in een echte nichemarkt. We zijn weliswaar niet groot maar zeer creatief. Onze persoonlijke manier van werken, nauwe betrokkenheid bij onze klanten, bijzondere samenwerkingsvormen maakt ons bedrijf uniek'.