Zindelijk worden

Pauline Oosterbaan oktober 24th, 2017

zindelijk-wordenKinderen in onze westerse maatschappij worden steeds later zindelijk, dat is goed nieuws voor de fabrikanten van luiers maar minder voor onze portemonnee en ook de juffen en meesters in het onderwijs zijn er niet blij mee... Wegwerpluiers absorberen steeds beter maar door suberabsorbers voelen kinderen geen nattigheid meer en hebben ze ook niet zo snel de behoefte om op het potje te gaan zitten.

Zindelijk maken

Het schijnt dat het mogelijk is om je kind zindelijk te maken voordat deze negen maanden oud is! Er is namelijk een onderzoek gedaan door Zweedse onderzoekers van de Sahlgrenska Academy die twee jaar lang moeders en baby's in Vietnam volgden. Daar schijnen ze veel eerder met de zindelijkheidstraining te beginnen, namelijk direct vanaf de geboorte met een bepaalde fluittechniek! Tips voor zindelijk maken.

Vroeger werden tips voor het zindelijk maken van generatie op generatie doorgegeven, maar door de enorme wegwerp luierindustrie weten veel ouders niet meer hoe ze dat moeten doen. Terwijl er tegenwoordig zulke leuke potjes en wc-brilverkleiners zijn! Die mogen bij de zindelijkheidstraining niet ontbreken.

Wegwerp luiers versus wasbare luiers

Een beetje milieubewuste ouder denkt na over het wel of niet gebruiken van wasbare luiers. Deze zijn duurzaam en uiteindelijk goedkoper dan wegwerpluiers. De groeiende berg afval wordt door het gebruik van de wasbare luier verkleind en zorgt voor het eerder zindelijk worden van kinderen. In België en vooral Engeland zijn wasbare luiers een enorme hit, er zijn tegenwoordig geweldige systemen in veel hippe kleuren en uitvoeringen met biologisch afbreekbare inlegdoekjes die je met inhoud en al zo door het toilet spoelt.