Flesvoeding en babyvoeding

Pauline Oosterbaan november 2nd, 2017

difrax flesvoedingFlesvoeding

Om diverse redenen kun je kiezen voor het geven van flesvoeding. Daar kun je net zo’n intiem moment van maken als van borstvoeding en heeft het voordeel dat ook je partner een flesje kan geven. Er is veel keuze in flessen en spenen, het is een kwestie van uitproberen. De nieuwste flessystemen en spenen proberen het drinken aan de moederborst zo goed mogelijk te benaderen. Daarmee wordt ook de overgang van borst naar fles veel gemakkelijker. Belangrijk bij het kiezen van een fles en speen is dat je kindje rustig kan drinken en niet te veel lucht naar binnenkrijgt.

Met het steriliseren van flessen en spenen wordt nu iets soepeler omgegaan dan enkele jaren geleden, maar schoonmaken blijft belangrijk. Vandaar de belangstelling voor sterilisatoren, leuke afdruiprekjes en borstels.

Babyvoeding

Tussen de vierde en zesde maand is het tijd voor een vast hapje zoals een groentehapje of fruithapje. Die kun je klaarmaken met een vork, blender of staafmixer. Met een foodprocessor is het natuurlijk helemaal eenvoudig en bereid je in een handomdraai een maaltijd voor je kleintje! Nog wat later is het tijd voor een eigen bestekje, bordje en kommetje!