Luiertas en verzorgingstas

Carola Siksma-Ruiters mei 23rd, 2016

Pacapod verzorgingsstasEen luiertas kocht je vroeger standaard bij de kinderwagen in hetzelfde motief of kleurstelling. Erg standaard, babyachtig en ook saai. Aan de indeling van de tas veranderde jarenlang niets. Begin jaren 2000 kwam hier gelukkig verandering in. Conservatieve kleuren zoals zwart en donkerblauw maakten plaats voor frisse en felle kleurencombinaties zoals donkerblauw, lichtblauw met lime en rood, oranje en roze. De nieuwste luiertassen zijn een blikvanger en hebben daarnaast ook nog eens veel handige vakjes voor luiers, doekjes en spenen.

Functioneel en fashionable luiertas

Wat zijn jouw eisen voor een luiertas? Er is keus genoeg! Een verzorgingstas is tegenwoordig een echte modeaccessoire waarmee je je kunt onderscheiden. Dat betekent geen hutkoffer met luiers maar een mooie tas waarmee je je op en top vrouw voelt en die je ook na de babytijd kunt gebruiken! Het modebeeld is daarbij belangrijk. Er zijn tassen van luxe leersoorten, imitatieleer, lak, prints, met mooie ritsen, sluitingen en gespen.
Daarnaast moet een verzorgingstas natuurlijk functioneel én praktisch zijn. Hij moet tegen een stootje kunnen, mooi afgewerkt zijn en je moet er veel in kunnen opbergen. Dus voorzien van lekker veel vakken voor het opbergen van luiers, doekjes, spenen, en gedeeltes voor natte en droge spullen. Isolatiematerialen zijn handig voor het warm of juist koud houden van flesjes en potjes. Maar ook vakjes voor jezelf, voor je portemonnee, mobiel, een boek en een sleutelbos.

Trends in luiertassen

Tassenontwerpers van bekende labels zoals Little Company, Kiwisac, Laessig, Tribal Baby, Isoki, Béaba, Skip Hop, Wallaboo, Dwell Studio, ju-ju-be en Fab, laten zich inspireren door trends in mode en textiel en vormen en kleuren die in de tassenwereld gebruikt worden. Denk aan tote bags of messenger bags, tassen in een bananenvorm en de nieuwste tassen van Laessig gemaakt van gerecyclede materialen!
Op zoek naar een origineel kraamcadeau? Het label Diaper Dude kwam als eerste op de markt met een verzorgingstas voor vaders, maar inmiddels zijn er meer labels voor papa's, er zijn ook modellen die zowel jij als je partner kunnen gebruiken!

Tips voor het kopen van een goede verzorgingstas

Niet iedere tas is een verzorgingstas, let op dat er voldoende ruimte en vakken zijn voor al je babyspulletjes en babyvoeding, met een droog en nat gedeelte en een verschoningsmatje! Door het gebruik van isolatiematerialen kunnen luiertassen erg zwaar worden, controleer daarom het gewicht van verschillende tassen in de winkel! Check bij het kopen ook even of de schouderband verstelbaar is en of je de tas aan de duwstang van de kinderwagen kunt bevestigen.