Het nut van een buggy board of meerijdplankje

Carola Siksma-Ruiters mei 12th, 2016

buggyboard meerijdplankjeAls kinderen groter worden ontstaat de behoefte naar meer zelfstandigheid. Je kind wil graag meer van de wereld zien en zelf lopen, al lukt dat vaak nog niet de hele wandeling. Of je moet snel met je kinderen met één kinderwagen op de plaats van bestemming zijn.

Buggyboard waarop je dreumes kan staan of zitten

Voor deze momenten is een meerijdplankje ideaal want daarop kan je dreumes staan of zitten zonder vermoeid te raken! Een buggyboard past met een speciaal koppelingssysteem op de horizontale achteras of rechtopstaande buizen van de meeste kinderwagens of buggy's. Bekende kinderwagenmerken hebben een eigen meerijdplankje ontwikkeld, helemaal passend op hun kinderwagen, maar er zijn ook universele buggyboards die op meerdere kinderwagens passen zoals: Lascal, Jippie, Bumprider en Kiddyboard. Universele meerijdplankjes passen op vierkante, ronde en ovale buizen al is er meestal wel sprake van een maximale omtrek.
Gebruik je het buggyboard even niet kun je deze meestal omhoog klappen en vastzetten aan je kinderwagen. De connector waaraan het plankje bevestigd is laat je dan gewoon zitten.

Tips voor het kopen van een buggyboard

Als je een plankje gaat kopen, let er dan op dat het sta-gedeelte breed genoeg is voor je kind en dat deze is voorzien van antislip zodat je kind niet uitglijdt. Er zijn luxe varianten met goede vering en zelfs met reflectoren aan de zijkanten zodat jij en je kind ook in het donker goed gezien worden. Controleer zeker ook of je voldoende loopruimte hebt als het plankje is bevestigd.

Meerijdstoeltje en zitje voor in kinderwagen

Maar zelfs lang staan op een plankje kan wat teveel zijn voor je kind. Er zijn handige meerijdstoeltjes te koop zoals de Kid-Sit waarop je kindje kan zitten. De Kid-Sit is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer achttien maanden tot vier jaar.

Ook handig te weten: er zijn ook zitjes in de handel die je in de kinderwagenbak zet met plaats voor je oudere kindje. Zoals de Kids 2 Sit, daarbij zit je oudste kindje op een verhoging boven het beengedeelte van de baby. Check bij installatie wel even of je kinderwagen stabiel genoeg is!