Kinderwagen

Linda oktober 12th, 2017

kinderwagen mutsy

Of je nu in de stad of op het platteland woont, moeders van vandaag zijn op zoek naar onderscheidende kinderwagenmodellen, zowel qua design als functionaliteit! Als er een product is waarmee je kunt showen dan is dat de kinderwagen wel! De nieuwste kinderwagens zijn wendbaar en licht, zodat je ze snel in en uit kunt klappen en gemakkelijk in de auto kunt zetten. Maar ze hebben ook slimme handigheidjes zoals een automatisch in- en opvouwsysteem, veiligheidslichten en handige opbergvakken.

Hippe kinderwagenmodellen

Hip zijn de hoge modellen kinderwagens zoals die van Joolz, Stokke en Mima, geschikt voor stadse ritjes, deze sparen je rug, tillen je kindje boven de uitlaatgassen en houden nieuwsgierige honden weg bij je kindje. Om een terrasje te pikken schuif je de kinderwagen zo bij je aan tafel. Bij enkele modellen kun je zelfs de kleuren bekleding van de wieg en duwstang zelf samenstellen.
De nieuwste kinderwagens zijn bijna kunstwerken geworden, maar laten we het comfort van de baby niet vergeten. Gelukkig zien we ook een trend van klein en compact naar meer comfort voor de baby. Dat betekent: ruimere reiswiegen en wandelwageninzetten met meer bewegingsvrijheid voor je kindje en dat is weer gunstig voor de motorische ontwikkeling! Andere bekende kinderwagenmerken zijn Mutsy, Easywalker, Maxi-Cosi, Quinny, Bugaboo, iCandy, Koelstra, X-adventure, Babyzen, Chicco, Peg-Pérego, Phil & Teds, Mountain Buggy, Topmark, Babyjogger, ABC Design, Childwheels, Inglesina, Concord en Kees.
Ga je liever voor duurzaam kijk dan eens naar Greentom. 4Moms heeft de Origami ontwikkeld: een kinderwagen die zichzelf automatisch in- en uitvouwt.

3 in 1 kinderwagen of combimodellen

De meeste kinderwagens zijn combimodellen: ze hebben een frame waarop je zowel een reiswieg als wandelwagenzitje kunt bevestigen. De eerste zes tot negen maanden ligt je baby in een reiswieg, als je kindje goed kan zitten ruil je deze om voor een wandelwageninzet, liefst eentje waar je kindje goed in kan liggen. Heel slim zijn de doorgroeiwagens; je koopt één basis onderstel die je in een paar handelingen kan upgraden naar een kinderwagen geschikt voor twee baby’s, een baby en een peuter of twee peuters!

Driewieler of vierwieler?

Driewielers hebben een sportieve uitstraling, staan bekend om hun wendbaarheid, maar de huidige generatie vierwielers is inmiddels net zo wendbaar. Steeds meer ouders kiezen voor een kinderwagen met vier wielen omdat deze stabieler zijn. Controleer hoe de wagen zich gedraagt en doe een kinderwagen test in de winkel!

Accessoires bij kinderwagens

Kinderwagens worden geleverd met handige accessoires. Een boodschappenmand is onmisbaar, maar dan moet je er wel wat spullen in kwijt kunnen, dus check hoeveel erin past. Een regenscherm beschermt bij nat weer niet alleen je baby maar ook de bekleding van de wagen. Baby's houden er niet van dat er zonlicht in hun gezicht schijnt, dan helpt een parasol en om te voorkomen dat er insecten bij je baby kunnen komen bevestig je een klamboe van muggengaas om de reiswieg. Voor de koude dagen zijn er praktische en mooie voetenzakken te koop. Om je baby onderweg een beetje te vermaken kun je een wagenspanner kopen: dit speelgoed span je aan de zijkanten van de kap. Oudere kindjes houden het lopen naast de wagen niet altijd vol, dan is een buggyboard of meerijdplankje ideaal! Om onderweg de dorst te lessen zijn er cupholders verkrijgbaar die je aan de duwstang klikt. Sommige accessoires worden inclusief geleverd, vraag er naar in de winkel.

Tips voor het kopen van een kinderwagen
Meer over de laatste trends kinderwagens en hippe merken
Volg de gratis online Mama Masterclass 'Kies je kinderwagen met kennis'

deki dry and go parapluhouder

Deki Dry and Go parapluklem

Te veel zon, een onverwachtse regenbui... Met de nieuwe Deki Dry & Go parapluklem heb je als ouder achter de kinderwagen altijd de …
[]
Geen reacties
deki multiholder clip

Deki MultiHolder bekerhouder

Geen weggegooide en omgevallen flesjes meer met de Deki MultiHolder Clip. Deze clip is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Zo hebben kinderen en ouders …
[]
Geen reacties