Baby in de auto

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

baby in auto maxi cosiAls je je kind meeneemt in de auto, wil je zeker weten dat dat veilig gebeurt. Sta daarom stil bij de aankoop van een autostoeltje, weet wat de nieuwe i-Size norm inhoudt en welke kinderzitjes daar al aan voldoen. Welk stoeltje is geschikt voor jouw kind? En, niet onbelangrijk, wanneer groeit hij door naar het volgende model? Een autostoel is natuurlijk het allerbelangrijkste voor het vervoer van je baby in de auto maar we noemen nog een aantal praktische producten voor in de auto zoals een baby autospiegel, gordelbeschermer, nekkussen, zonnescherm, flessenwarmer, autostoelhoezen en organizers.

Babyautospiegel

Als ouder wil je natuurlijk zicht houden op je baby, ook als deze in een autostoeltje op de achterbank zit waarbij je kindje achteruit kijkt. Met een baby autospiegel kun je terwijl je rijdt, je kind goed in de gaten houden. Baby autospiegels zijn gemaakt van onbreekbaar materiaal en je bevestigt ze eenvoudig met klittenband om de hoofdsteunen van de achterbank.

Gordelbeschermers

Zowel voor kleine baby's in een autostoel, wipstoel, kinderwagen of buggy, maar ook voor oudere kinderen zijn gordelhoezen handig. Oudere kinderen zitten op een zittingverhoger in de driepuntsgordel van de auto waarbij de gordels vrij strak langs de hals van je kind lopen, vooral als je kind in slaap valt! Comfortabele en gewatteerde gordelbeschermers voorkomen irritatie en snijden in de hals. Je bevestigt ze met klittenband op de hoogte van de gordel waar deze langs schouders, hals en hoofd van je kindje gaat. Verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren en prints van merken als Kidthing en Azet. Veel merken autostoelen leveren ze ook onder eigen label.

Nekkussen

Kijk eens hoe vaak je kind in slaap valt tijdens de autorit! Dan is een nekkussen heel handig. Niet alleen voelt deze zacht en comfortabel aan maar voorkomt ook dat het hoofd van je kind telkens opzij valt. Een nekkussen is niet alleen praktisch voor gebruik in de auto maar ook in het vliegtuig en trein! Kijk eens naar merken als Kidthing en Brica.

Flessenwarmers voor in de auto

Onderweg of op vakantie met de auto en je baby wordt hongerig? Met een flessenwarmer voor in de auto ben je hier helemaal op voorbereid. Je kunt op twee manieren de babyvoeding verwarmen: met een hoes of wikkel die je van te voren hebt opgeladen, daarna om de fles doet en activeert, of met behulp van een 12 V adaptor die je in de sigarettenaansteker van de auto steekt. Verder zijn er ook flessenwarmers die je thuis en in de auto onderweg kunt gebruiken met een speciale adapter. Merken flessenwarmers zijn o.a.: Prince Lionheart, Topcom, Sunshine Kids

Zonnescherm auto

Voor het reizen in het buitenland of in Nederland: met een zonnescherm in de auto bescherm je kinderen tegen felle zon. Baby's vinden het ook niet prettig om felle zonnestralen in hun gezicht te krijgen. Met een zonnescherm in eenvoudig zwart of juist een vrolijke print houd je zonlicht maar ook warmte buiten. Er is veel keuze in merken met verschillende bevestigingsmethodes. Sommige zonneschermen bevestig je met een zuignap op het raam, andere kun je weer uitrollen en er is ook verduisteringsfolie beschikbaar van Dadacar. Merken zonneschermen: Brica, Azet, Miyali, Sunshine Kids

Autostoelhoes

Met een autostoelhoes geef je je baby een eigen en hygiënisch plekje in zijn autostoeltje. Voor warme zomermaanden is een autostoelhoes van katoen of badstof ideaal, zo blijft je baby lekker koel en droog. Voor de koude maanden zijn er hoezen die juist lekker warm zijn voor je stilzittende kleintje. En wat denk je van een schapenvachtje voor in de autostoel? Er zijn zelfs hoezen die je dubbelzijdig kunt gebruiken!

Tip!
Bepaal eerst voor welk seizoen je de hoes wilt gebruiken en stem de keuze van het materiaal daarop af. Controleer of de hoes mooi aansluit om het autostoeltje. Je kunt kiezen uit merken hoezen van Wallaboo, koeka, Baby Anne Cy en Ritzy Rider en Babylonia heeft een schapenvachtje.

Bescherm je eigen autostoel met een hoes

En wat dacht je van bescherming van je eigen autostoel? Autostoel hoezen beschermen de bekleding van je auto tegen vieze schoentjes en getrappel van je kinderen, maar beschermen ook tegen ongelukjes met eten en drinken.

Organizer voor in de auto

Om te voorkomen dat je kind de rugleuning van de voorste autostoelen vies maakt of beschadigt zijn er speciale voorstoel beschermers, maar denk ook eens aan een handige organizer! Deze beschermt niet alleen de rugleuningen maar bevat ook een aantal handige vakken voor het opbergen van speelgoed, bekers, boekjes, etc. Merken organizers zijn er van: Brica, Prince Lionheart en Sunshine Kids.