Op reis met je baby

Pauline Oosterbaan oktober 12th, 2017

Met je baby op reis Op reis met je baby

Heerlijk om straks naar buiten te gaan met je baby! Of het nu een klein uitstapje is of een wat langere reis, je kunt kiezen uit veel verschillende babyproducten waarmee je de baby kunt vervoeren, variërend van buikdragers, kinderwagens en autostoeltjes.

Lekker tegen je aan in een babydrager, draagzak of draagdoek

Er zijn veel verschillende draagsystemen om je baby dicht bij je te dragen. Met een draagdoek of draagzak heb je je baby altijd dicht bij je. Dat is ideaal als je even de deur uit moet gaan en geen zin hebt om de kinderwagen mee te nemen. Of als je baby huilerig is en niet in slaap komt in zijn bedje. Wedden dat de babydrager je baby binnen de kortste keren naar dromenland helpt?

Op wieltjes in een kinderwagen, duowagen of buggy

Tijdens de zwangerschap stel je je al voor hoe je straks achter de kinderwagen aan de wandel gaat met je baby! Er is een groot aanbod aan kinderwagens in de fraaiste designs en een regenboog aan kleuren. De meeste vierwielers en driewielers zijn combiwagens; de eerste maanden ligt je kindje in de reiswieg, daarna in een zitje dat je op het onderstel plaatst. De meeste onderstellen zijn geschikt om er ook een autostoeltje op te plaatsen. Dat scheelt sjouwen als je een korte wandeling wilt gaat maken. Een hippe luiertas met praktische vakken mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!
Zodra je kindje goed kan zitten is een buggy onmisbaar. In de trein, de auto, het vliegtuig en zelfs op de fiets neem je een buggy probleemloos mee. Deze reisgenoot is licht van gewicht, compact op te vouwen en gemakkelijk weer uit te klappen. Ideaal dus voor erbij!
Een tweelingwagen heeft twee of meer keer zo veel te verduren als een normale wagen, dus je mag best hoge eisen stellen aan stabiliteit, vering en wendbaarheid. Voor kleine uitstapjes zijn er tegenwoordig praktische dubbele buggy's of tandembuggy's verkrijgbaar waarmee je gewoon door smalle deurgangen kunt.

Meesurfen op een buggyboard of meerijdplankje

Voor oudere kindjes kan het meelopen naast de kinderwagen soms wat te veel van het goede zijn. Dan biedt een buggyboard of meerijdplankje uitkomst. Deze installeer je snel en gemakkelijk aan het frame van je kinderwagen.

Veilig in de auto

Voor alle kinderen tot 1.35 meter is een autostoeltje verplicht. Vanaf de geboorte gaat je baby veilig mee in een baby kinderzitje. Als de bovenkant van je baby's oortjes boven de hoofdsteun uitkomen is het tijd voor een groter autostoeltje. Kies voor oudere kindjes liever voor een volwaardige autostoel met rugleuning in plaats van alleen een zittingverhoger. Er is een belangrijke nieuwe i-Size norm in de maak waarbij kinderen nog veiliger worden vervoerd onder andere door het gebruik van Isofix.

Tip! Download GRATIS onze handige checklist voor als je Op Stap of Op reis gaat!