Veiligheid in de keuken

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

baby veiligheid keukenZorg dat ook je keuken een veilige plek is! Ongelukjes zoals overkoken en met de mouw achter de steel van een pan blijven hangen, kunnen leiden tot ernstige verwondingen. Maak er een gewoonte van om stelen van pannen naar achteren te zetten en gebruik een fornuisrekje. Er zijn kant-en-klaar gemonteerde fornuisrekjes; deze zijn makkelijk te installeren. Grote gasstellen kun je met een speciaal tussenstuk verlengen.

Zelfs huishoudelijke apparaten kunnen worden beveiligd met een speciaal slot voorzien van een aan- en uitschakelaar, geschikt voor rechte en hoekige oppervlakken.

Diverse kindersloten

Al die gevaarlijke schoonmaakmiddelen zitten in fraai gekleurde flessen. Hoe moet je kindje nu weten dat dit geen limonade is? Berg ze daarom goed op, hoog zodat je kind er niet bijkan, of met een kinderslot op de lade of keukendeurtje.
Voor de meest vreemde hoeken en bochten is er het multislot; met de flexibele, losse spanband kan elk openslaand en opengaand gedeelte veilig worden afgeschermd voor nieuwsgierige kinderhandjes.

Ovenslot en folie

Een ovenslot of speciaal folie beschermt je kind tegen verbranden. Om te voorkomen dat je kind in laden grijpt met scherpe messen kun je de laden beveiligen met ladensloten met schroef- of tapebevestiging.

Naar producten om je keuken veilig te maken
Meer over veiligheid in huis
Meer over traphekjes

Handig! Download via de App Store of Google Play de gratis app Veilig Groot Worden van Veiligheid.nl