Veiligheid in bad- en slaapkamer

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

baby Veiligheid Miyali BuddyUitglijden in het babybadje, grote bad of douchecabine wordt voorkomen met antislip stickers. Als je een beetje kwaliteit koopt, zijn deze later ook weer makkelijk te verwijderen.

Badthermometer

Een badthermometer is essentieel om te controleren of het badwater niet te heet is. Om ervoor te zorgen dat een kind zich niet bezeert aan de kraan, kan een badkraanbumper worden gebruikt. Na het opblazen wordt dit een zacht kussentje dat hoofdletsel door stoten of vallen tegen de badkraan voorkomt. Een extra steun voor uitglijdende kindjes in bad is het handvat dat in bad met grote zuignappen wordt vastgezet. Met een thermostaatkraan zorg je ervoor dat je kind zich niet kan verbranden omdat het water altijd op dezelfde temperatuur is, dus zeker de aanschaf waard!

In de slaapkamer

Kinderen vallen nogal eens uit bed als ze voor het eerst in een groot bed slapen. Met een bedrek wordt dit voorkomen.
Pas op dat je wieg of ledikant niet in de buurt van snoeren of raamopeningen zet. Er zijn kinderen gestikt in de optrekkoorden van luxaflex. Rol de koorden hoog op en zet ze vast en kijk ook uit of je kindje niet bij snoeren van andere apparaten kan komen.

Handig! Download via de App Store of Google Play de gratis app Veilig Groot Worden van Veiligheid.nl

Meer over veiligheid in huis
Meer over traphekjes
Meer over veiligheid in de keuken