Muziekdoosje en muziekmobiel

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

Met een muziekdoosje in baby's slaapkamer is je baby misschien snel in dromenland! Draai telkens voor het slapen gaan een muziekdoosje af en je leert je kind beseffen dat het slaaptijd is. Ook een idee: kies voor een muziekdoosje boven de commode om je kindje af te leiden tijdens het verschonen.

Soorten muziekdoosjes

Bij sommige muziekdozen hoef je alleen maar aan het touwtje te trekken voor het afspelen van een melodie, anderen zijn prachtige kijkdoosjes met een opwindmechanisme waar figuurtjes in de vorm van mensen of dieren in bewegen of ronddraaien. Deze laatste moet je natuurlijk een goede plek geven zodat je kindje deze bewegingen ook kan zien! Vanzelfsprekend op een veilige plek, buiten bereik van nieuwsgierige kinderhandjes.
Een muziekdoos uitkiezen is heel persoonlijk. Er zijn veel soorten, maten en uitvoeringen, met simpele liedjes zoals 'slaap kindje slaap' tot klassieke concertuitvoeringen.

Tip: als je zwanger bent en het muziekdoosje 's avonds op je buik zet en deze afspeelt, zal je baby na de geboorte dit melodietje herkennen! Een muziekdoosje is ook een geweldig leuk kraamcadeau om te krijgen en te geven. En sommige muziekdozen bevatten vakjes of laatjes waar je kind later zijn gevonden 'schatten' in kan bewaren!

Muziekmobiel

Een muziekdoos in de vorm van een muziekmobiel zorgt natuurlijk voor nog meer kijkplezier. Vooral kleine baby's kunnen nog niet zover kijken, dus alles wat binnen de afstand van 30 tot 50 cm te zien is, is voor baby's heel aantrekkelijk. Een muziekmobiel boven het bedje of box met draaiende figuren is dan vreselijk leuk om naar te kijken en te luisteren!

Bekijk muziekdoosjes en muziekmobielen >>