Hulpmiddelen slapen

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

Om verschillende redenen kunnen baby's het moeilijk vinden om in slaap te vallen. Dat kan komen door medische oorzaken, maar soms is een baby ook gewoon heel gevoelig voor prikkels. Naast inbakerdoeken kunnen deze hulpmiddelen je misschien helpen:

Hellend vlak

Op een hellend vlak (Delta Baby, Mykko) slaapt je baby lichtjes geheld op 15 graden. Omdat het bovenste deel van je baby's lichaam iets hoger ligt kan dit kinderen helpen die last hebben van oprispingen, oorontsteking, verkoudheid of andere luchtwegeninfecties.

Rugliggingsteun

Een rugliggingsteun (Delta Baby) zorgt ervoor dat je baby op zijn rug blijft liggen. Daarnaast voorkomt het afplatting van het achterhoofdje door het materiaal waar het kindje op ligt.

Zijligkussen

Een zijligkussen (Delta Baby) is speciaal ontworpen om baby's veilig en comfortabel op hun zij te leggen. Het zorgt ervoor dat kinderen niet gaan rollen in hun bedje, maar ze kunnen wel vrij bewegen met armpjes en beentjes.

Ledikantverkleiner

Een kind kan zich wat verloren voelen in een groot ledikant. Bovendien bestaat de kans dat je kind zich onder de dekens wurmt en het benauwd krijgt. Met de ledikantverkleiner van Mykko kun je het ledikant op een veilige manier verkleinen.

Knuffel met baarmoedergeluiden

Doodoo beer of Hond (Mykko) is een knuffel met daarin verstopt een apparaatje dat baarmoedergeluiden nabootst. Dit geeft je kindje een geruststellend gevoel. Er zitten ook slaapliedjes op.

Babyprojector

Ook een babyprojector kan zorgen voor een goede nachtrust. Een babyprojector is eigenlijk niets anders dan een lamp, maar wel een waarbij mooie (bewegende) afbeeldingen op de muur worden geprojecteerd. Meestal kunnen tegelijk slaapliedjes of andere rustgevende muziekjes worden afgespeeld.

Goed slaapklimaat

Behalve een veilig bedje is ook de temperatuur in de babykamer belangrijk. Deze moet tussen de 16 en 18 graden liggen. Er zijn diverse apparaten verkrijgbaar waarbij je de temperatuur en luchtvochtigheid van de babykamer kunt meten.

Naar de nieuwste hulpmiddelen slapen >>