Flesvoeding maken

Carola Siksma-Ruiters september 4th, 2016

flesvoeding maken babylifeVoor de bereiding van flesvoeding voor je baby kan in Nederland gewoon leidingwater worden gebruikt, het gebruik van mineraalwater is overbodig. Je hoeft het leidingwater alleen nog op de juiste temperatuur te brengen. Je kunt ook water gebruiken uit de geiser en boiler. Je kunt beter geen water verwarmen in aluminium pannen of ketels of met een aluminium bodem omdat je kind niet mag worden blootgesteld aan te hoge aluminumwaarden. Als je eenmaal weet hoeveel je baby per dag drinkt is het handig om 's morgens flesjes klaar te maken voor de hele dag en deze koel weg te zetten in de koelkast tot gebruik.

Stappen voor het maken van flesvoeding voor je baby:

  1. Zorg dat je handen schoon zijn.
  2. De fles moet goed schoon zijn, is dit niet het geval dan bestaat de kans dat je kind ziek wordt. Meer over schoonmaken en steriliseren.
  3. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor de juiste dosering. Gebruik altijd het bijgeleverde maatschepje. Meestal spreken ze over 'afgestreken lepels voeding', met de achterzijde van een schoon mes kun je overtollige melkpoeder afvegen.
  4. Het verwarmen van de babyvoeding kan op drie manieren: 'au bain marie', in een flessenwarmer of magnetron.
  5. De voeding mag niet warmer zijn dan 30 tot 35 graden. voor dat je de voeding aan je baby geeft, moet je de temperatuur van een druppel melk op de binnenzijde van je pols controleren.
  6. Werk je met de magnetron, verwarm deze dan op maximaal 600 Watt. Zet de speen er altijd later pas op in verband met de hoge druk. Bij het verwarmen ineen magnetron kunnen zogenaamde 'hot spots' ontstaan. Door de fles een slag te draaien meng je alle voeding tot de juiste temperatuur.
  7. Duur van verwarmen van de fles in de magnetron bij 600 Watt:
  • Opwarmen fles van 100 milliliter duurt 30 seconden
  • Opwarmen fles van 150 milliliter duurt 45 seconden
  • Opwarmen fles van 200 milliliter duurt 60 seconden

Meer over voedingsschema baby