Ontwikkeling baby

Carola Siksma-Ruiters oktober 12th, 2017

baby ontwikkeling leren zittenJe baby ontwikkelt zich na de geboorte in een rap tempo. Het is leuk en een goed idee om je baby's ontwikkeling te volgen door aantekeningen te maken wanneer je baby wat kan. Foto's en video's mogen natuurlijk niet ontbreken, zo leg je deze ontwikkelingen vast voor later!

Het hechtingsproces is heel belangrijk voor baby's algehele ontwikkeling.

Wist je dat 7 tot 8% van alle baby's prematuur geboren wordt? Krijg je een prematuur kindje, dan komt er veel op je af. Hier kun je meer lezen over risicoverhogende factoren en de overlevingskansen.

Dit gebeurt er bij de ontwikkeling van je baby van 1 tot 6 maand, uitgesplitst over de verschillende maanden met tips wat je zelf kunt doen om je baby's ontwikkeling te stimuleren! We hebben ook veel informatie over de ontwikkeling van je kindje in maand 6 tot en met 12.

Voor je het weet is je kindje geen baby meer maar een dreumes! Als je kindje een jaar is, maakt je kind weer heel andere ontwikkelingen door.

Peuterpuberteit of 'Twee is Nee'! Een lastige maar ook leerzame fase deze peuterleeftijd! Lees waarom deze periode zo belangrijk is met tips voor de driftbuien en andere peuterperikelen.