Chiropractor voor baby

Pauline Oosterbaan juni 8th, 2015

Chiropractor voor babyChiropractie gaat over de relatie tussen wervelkolom en het zenuwstelsel. Als de verbindingen daartussen zijn verstoord kan dit leiden tot allerlei klachten. Een baby chiropractor is er voor getraind om de oorzaken te vinden en te behandelen.

Door een verkeerde ligging in de baarmoeder, een bevalling met complicaties maar ook een supersnelle bevalling, kan er te veel druk op het babylichaam worden uitgeoefend. Daardoor kunnen bepaalde nekspieren van de baby geïrriteerd raken wat leidt tot blokkades van de rug- en nekwervels. Voor een goede houding en de motorische ontwikkeling is het heel belangrijk dat je kindje zijn bovenste nekspieren goed kan gebruiken. Deze zijn namelijk ook van belang voor een goede zuig- en slikbeweging. Niet behandelen kan leiden tot veelvuldig huilen, chronische oorontstekingen en migraine.

KISS syndroom

Geblokkeerde nekgewrichten bij je baby wordt ook wel KISS syndroom genoemd: Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie. Wervelblokkades kunnen leiden tot stoornissen bij de symmetrische ontwikkeling van de baby.

Signalen dat een chiropractor een oplossing kan zijn

Baby's die last hebben van wervelblokkades kunnen overmatig veel huilen, slecht slapen en zijn schrikachtig. Andere signalen zijn: vaak de hik hebben, naar hun oren of achterhoofd grijpen en spugen. Er zijn ook baby's die een voorkeurshouding ontwikkelen of zich overstrekken. Het huilen kan na vier maanden een stuk minder zijn omdat je baby zijn hoofd steeds meer traint met het oprichten, maar de blokkades kunnen blijven met het risico op nek- en hoofdpijn, concentratieproblemen op school en hyperactief worden.

Een chiropractor kan verschillende behandelmethodes voorstellen. Soms zijn een paar behandelingen al voldoende om de klachten te verhelpen.