Babykwaaltjes

Carola Siksma-Ruiters september 4th, 2016

baby gezondheid

Als je je baby hebt gekregen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal veel voorkomende babykwaaltjes. Deze kwalen zijn over het algemeen niet ernstig maar het is handig als je weet welke verschijnselen er bij deze ongemakken horen en hoe je ze kunt behandelen!

Bijna elke ouder krijgt er mee te maken: je baby heeft darmkrampjes! Lees hoe je ze herkent, en wat je er zelf aan kunt doen om je baby te helpen.

Een beetje geel zien de meeste baby's wel even na de geboorte. Hoe wordt het geel zien veroorzaakt en wanneer moet je in actie komen als het te erg wordt?

Door veelvuldig contact met ontlasting en urine kan je baby last krijgen van luieruitslag! Hoe moet je dit behandelen en nog belangrijker: hoe kun je het voorkomen?

Op je baby's huidje kan berg ontstaan: schilferachtige plekjes op bijvoorbeeld het hoofd van je baby. Lees de tips over wat je eraan kan doen.

Spruw is een vervelende schimmelinfectie van je baby's mondslijmvlies. Voor je het weet is er nog meer besmet zoals je tepels als je borstvoeding geeft en zelfs baby's billetjes... Dan is het tijd om extra op de hygiëne te letten.

Een veelvoorkomende vorm van eczeem bij kinderen is dauwworm. Hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

Is een navelbreuk ernstig en kan deze worden behandeld?

Als de eerste tandjes van je baby doorkomen kan je baby daar flink last van hebben. Lees de tips en trics hoe je baby zo goed als pijnvrij door deze periode loodst!